Депутати «Народного фронту» ініціювали створення міжфракційного об'єднання «Залучення та захист інвестицій»
четвер, 25 грудня 2014, 13:19

Народні депутати парламентської фракції «Народний фронт» ініціювали створення міжфракційного об'єднання «Залучення та захист інвестицій», перше засідання якого відбулося вчора, 24 грудня, у Комітеті ВР з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. Основними  завданнями нового міжфракційного об'єднання є допомога  представникам інвестиційних об’єднань та безпосередньо інвесторам працювати на ринку України, та визначення того, які закони, на думку інвесторів, ускладнюють розвиток бізнесу, а які – вимагають негайного прийняття.

Про це повідомила депутат фракції «Народний фронт», член Комітету ВР з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Наталія Кацер-Бучковська, яка очолила групу народних депутатів та ініціювала обговорення шляхів вирішення проблем, з якими стикаються інвестори в Україні.

Серед запрошених гостей заходу були експерти платформи EasyBusiness, які представили стратегію дерегуляції, створену ними у співпраці з Кабінетом Міністрів України, Міністерством економіки. Від фракції «Народний фронт» взяли участь народні депутати Наталія Кацер-Бучковська, Павло Пинзеник та Максим Поляков.

Усі депутати і запрошені експерти дійшли висновку, що залучення інвестицій є ключовою складовою для розвитку економіки України.

«Для відновлення економічного росту серед інших заходів ключовими є залучення іноземних інвестицій, спрощення умов ведення бізнесу та створення інструментів стимулювання розвитку економіки. Завдання є надзвичайно непростим, проте вкрай необхідним і потребує тісної співпраці між усіма сторонами, залученими у цей процес. Народні обранці повинні працювати над зменшенням зарегульованості законодавства», - наголосила Наталія Кацер-Бучковська під час засідання.

На наступному засіданні присутні домовилися визначитися з приорітетними напрямками роботи для покращення інвестиційного клімату, а саме: зі стратегією та пріоритетними галузями залучення інвестицій; із пріоритетними інструментами для підтримки діяльності інвестора, серед яких обговорюються створення Банку розвитку, Експортно-Кредитного агентства та ін.

По завершенні засідання голова об’єднання та народні депутати домовились підготувати пропозиції та визначити етапи їх імплементації під час наступної зустрічі. Крім того, було запропоновано залучати експертів і представників бізнесу на різних етапах такої роботи.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua