У президентському варіанті судової реформи містяться елементи контролю Глави держави над суддями, - Андрій Помазанов
середа, 14 січня 2015, 14:41

Законопроект щодо судової реформи, розроблений експертною групою при Президенті, містить елементи контролю судової влади Главою держави, заявив депутат Верховної Ради від фракції «Народний фронт», член профільного Комітету з питань правової політики та правосуддя Андрій Помазанов.

Виступаючи в прямому ефірі програми «Сьогодні про головне» на телеканалі «ТВі» у вівторок, 13 січня, депутат повідомив, що над законопроектом, який називають президентським, працювала група фахівців та експертів, більшість з яких є представниками судової влади. «Дійсно, вони хотіли внести до документа ті положення, які є вигідними саме для них. Можливо, хтось хотів внести деякі елементи контролю судової влади», - зазначив Андрій Помазанов.

«Якщо продивитись цей документ, видно, що там є майже жорсткий контроль Президента над суддями. Хто безпосередньо вкладав такі думки у вуха експертної ради, яку було створено при Президенті, мені невідомо, але, на жаль, вони працювали в цьому напрямку», - додав представник «Народного фронту».

Коментуючи альтернативний законопроект судової реформи, Андрій Помазанов повідомив, що документ створювався на основі проекту, розробленого в Міністерстві юстиції України. «Він відрізняється від президентського в деяких моментах, які є досить концептуальними. Це і система загальних судів, і дисциплінарна відповідальність, і деякі інші моменти», - пояснив депутат.

«На базі профільного комітету буде створено робочу групу, яка працюватиме над глобальним об`єднанням цих законопроектів в один, який, сподіваюся, можна буде назвати законом про справедливий суд», - резюмував Андрій Помазанов. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua