Комбати не дозволять узурпувати владу у державі за прикладом Януковича, – Антон Геращенко (відео)
п’ятниця, 19 вересня 2014, 17:04

Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко переконаний, що командири  добровольчих батальйонів у складі Верховної Ради VIII скликання не дозволять нікому узурпувати владу у державі за прикладом Януковича.

Про це він сьогодні написав на своїй сторінці у Facebook.

Коментуючи суперечку, яка розгорнулася останнім часом у суспільстві з приводу того, чи правильним є те, що командири батальйонів беруть участь у виборчій кампанії як кандидати у депутати Верховної Ради, Антон Геращенко зазначив: за півроку фактичної війни з Росією суспільству стало видно всі недоліки, з одного боку – розграбованої, з іншого – закостенілої та забюрократизованої системи оборони й безпеки України.

«Особливо яскраво ці недоліки проявилися на прикладі  Іловайської операції, яка закінчилася оточенням, знищенням та потраплянням у полон кращих синів України», – наголосив радник міністра.

«Уїнстон Черчіль свого часу сказав: «Війна – надто серйозна справа, аби довіряти її генералам», – нагадав він.

На думку Антона Геращенка, операція, спланована штабом АТО та Генеральним штабом без розуміння реальної ситуації, спираючись на недостовірні дані військової розвідки, з використанням добровольчих батальйонів Нацгвардії та міліції, котрі не були пристосовані для штурмових дій та не мали власної бронетехніки, призвела до катастрофи, яка закінчилася розстрілом наших, оточених у котлі частин армії та добровольчих батальйонів.

Радник міністра зазначив, що після цих трагічних подій комбати добровольчих батальйонів Андрій Тетерук та Юрій Береза (йдуть п’ятим та десятим номерами по списку партії «Народний фронт» Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка), Семен Семенченко (йде другим номером по списку «Самопоміч» мера Львова Андрія Садового) зустрілись із керівництвом держави – Петром Порошенком, Олександром Турчиновим, Арсенієм Яценюком, котрі пообіцяли провести ретельне розслідування того, чому, наприклад, після вторгнення 24 серпня російської регулярної армії в район Амвросіївки та Кутейніково не було ухвалено своєчасного рішення про відступ нашого угруповання з Іловайська.

«Адже у випадку відсутності своєчасного наказу про відступ угруповання гарантовано потрапляло в оточення», – наголосив Антон Геращенко.

Він також повідомив, що рішення про розслідування ухвалене, воно проводиться Головною військовою прокуратурою.

«Головне – щоб потім винним не виявився «стрілочник» чи радист, який вчасно не передав телеграму з наказом про відступ», – написав радник глави МВС.

На думку Антона Геращенка, командири добровольчих батальйонів, які пройшли пекло Іловайського котла, добровільно вирішили стати депутатами парламенту за списками різних партій, щоб припинити той бардак із плануванням, постачанням та озброєнням наших силових структур, який панує під час війни з Росією.

«Вони йдуть туди для того, аби взяти участь у розробці нових законів та правил, що зобов’язуватимуть берегти життя солдатів та офіцерів, а не кидати їх у бій, щоб звільнити чергове місто до пам’ятної дати й встановити прапор над виконкомом та прозвітувати перед Верховним Головнокомандувачем», – пояснив він.

«Йти до Верховної Ради, щоб особисто брати  участь у розробці законів та контролю їх виконання набагато чесніше, аніж самим депутатам їздити до зони так званої АТО, аби позувати на тлі озброєних бійців, котрі вже завтра можуть загинути в бою чи потрапити в полон, де їх жорстоко катуватимуть», – сказав Антон Геращенко.

«Зрештою, кожен громадянин України, якому виповнився 21 рік, який не має непогашеної судимості, має право бути обраним для відстоювання своїх принципів та брати участь в управлінні державою. І якщо комусь захочеться знову узурпувати владу в Україні за прикладом Януковича, то наші комбати, котрі пройшли зі своїми бійцями крізь кров, піт, бомбування та сльози, не дадуть йому зробити цього як своїм словом, так і ділом! Ось чому комбати добровольчих батальйонів ідуть до Верховної Ради!» – підсумував 21-й номер у виборчому списку партії «Народний фронт».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua