О.Турчинов: Маріуполь був, є і буде українським містом
понеділок, 22 вересня 2014, 18:15

Маріуполь був, є і буде українським містом, яке не входить і не входитиме в 30-ти кілометрову зону безпеки на Донбасі.

Про це сьогодні заявив під час візиту до міста Маріуполь Голова Верховної Ради України, один з лідерів партії «Народний фронт»  Олександр Турчинов в ході огляду укріпрайонів міста.

«Маріуполь буде працювати як звичайне українське місто і ніколи не буде під контролем ані терористів, ані сепаратистів, ані російських військових», - сказав спікер українського парламенту.

О.Турчинов оглянув лінію оборони в Маріуполі та провів нараду з керівництвом військових підрозділів і Національної гвардії щодо організації оборони міста, проведення протидиверсійної роботи та вжиття заходів стосовно забезпечення безпеки мирних громадян.

«На превеликий жаль, всі домовленості про перемир'я не дотримуються, - сказав він. - Ці передові рубежі перебувають під обстрілом «Смерчів» і «Градів».

У цьому контексті керівник парламенту наголосив на важливості якнайшвидшого створення «потужних рубежів оборони», що дозволить забезпечити дієвий захист наш країни.

О.Турчинов заявив, що для України Маріуполь є «стратегічним містом», оскільки він «відкриває шлях на Південь України, шлях до Криму».

«Саме тому оборона Маріуполя для нас є одним із найважливіших стратегічних завдань, які сьогодні вирішують Національна гвардія і Збройні Сили України, - зазначив він. - Сьогодні вибудовується лінія активної оборони Маріуполя, яка повинна не тільки зупинити підрозділи терористичних угруповань, але і регулярні частини Збройних сил Російської Федерації».

«Саме над виконанням цієї задачі працюють наші військові», - додав керівник парламенту.

О.Турчинов повідомив, що має намір звернутися до Уряду з проханням надати «потужну технічну допомогу» для зведення лінії оборони, через яку «не зможе прорватись жоден танк, жоден БТР і жодна частина агресора».

Він підкреслив, що час, який дає нам перемир’я, має бути використаний для посилення обороноздатності України, оскільки «для Росії мирний формат є неприйнятним, і вона робитиме усе, аби зірвати мир та відновити бойові дії».

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua