"Народний фронт" наполягає на ухваленні законопроекту щодо захисту майнових прав акціонерів (відео)
середа, 11 лютого 2015, 14:53

Фракція "Народного фронту" у Верховній Раді наполягає на ухваленні урядового законопроекту 1839 щодо захисту майнових прав акціонерів.

Про це сьогодні на брифінгу заявила заступник голови фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар, коментуючи неголосування за відповідний законопроект фракцій БПП та "Самопоміч" попри коаліційні домовленості.

"Фактично Уряд України вніс законопроект, яким запропонував повернути контроль над акціонерними товариствами, де є контрольний пакет держави, оскільки раніше передбачалося зменшення можливості для зборів акціонерів, які мають 50+1 відсоток акцій", - заявила Сюмар.

За її словами, законопроектом 1839 "встановлювалися рівні умови для різних акціонерних товариств - і для тих, де власниками є держава, і для інших, що є абсолютно нормально".

"Водночас, фракція БПП і "Самопоміч", діючи врозріз з коаліційними домовленостями, не голосували за цей законопроект", - наголосила народний депутат.

"Фракція "Народного фронту" наполягає, що ми мусимо прийняти цей законопроект, щоб дати можливість державі контролювати акціонерні товариства, в яких є ключова частка держави, зокрема "Укрнафту", і також встановити рівні правила для акціонерних товариств", - заявила представник "Народного фронту".

Вікторія Сюмар також наполягає на поверненні до розгляду цього законопроекту, або поверненні на повторне перше читання, оскільки дана урядова ініціатива вкрай важлива і унормовує майнові права.

"Без цього держава Україна не може контролювати акціонерні товариства, де має ключовий пакет 50+1", - резюмувала Сюмар.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua