Леонід Ємець: Ухвалення закону про справедливий суд – перший крок до верховенства права в Україні (відео)
четвер, 12 лютого 2015, 17:13

Ухвалення закону про забезпечення права на справедливий суд стане першим, але дуже важливим кроком до того, щоб в Україні був справедливий суд і верховенство права.

Про це заявив член фракції «Народний фронт», перший заступник голови Комітету з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець.

«Доки судді не займаються судочинством, а лише поповнюють свій гаманець, ніякого справедливого суду в цій країні не буде», – наголосив він.

Саме тому, за словами Леоніда Ємця, і фракція «Народного фронту», і Президент запропонували провести масштабну переатестацію всіх дев’яти тисяч суддів.

«Ми їх маємо перевірити на три вимоги. Перша вимога – професійна: як мінімум ці судді повинні бути фаховими юристами; друга – матеріальна: їхні яхти, будинки, квартири мають відповідати тій фіксованій заробітній платі, яку вони отримують на посаді судді. Якщо є розбіжності – справа відправляється прокурором на розслідування, і такий суддя однозначно не має права бути суддею й вершити правосуддя», - сказав він.

«Третя вимога – морально-етична: суддя за своїми якостями має відповідати статусу, за яким він вершить правосуддя іменем України», – наголосив Леонід Ємець.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua