Рада спростила доступ громадян до інформації про виконання бюджету, - Вікторія Сюмар (відео)
четвер, 5 березня 2015, 12:07

ВерховнаРада України спростила доступ громадян до публічної інформації.

Народні депутати підтримали законопроекти №2171 та №2172, якими передбачено створення спеціального сайту, де буде зібрана уся інформація щодо виконання бюджетів на всіх рівнях.

Коментуючи з трибуни Верховної Ради законодавчі ініціативи, заступник голови фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар заявила, що законопроекти були розроблені громадськістю та Реанімаційним пакетом реформ на доопрацювання закону про доступ до публічної інформації.

За словами Сюмар, законопроект №2172 "Про внесення змін до статті 28 Бюджетного кодексу України щодо доступу до інформації бюджетних показників" має всього єдину правку щодо оприлюднення даних про паспорти бюджетних програм.

"Це документи, які містять повну інформацію щодо мети та завдання бюджетного планування - і на основі цих паспортів можна робити моніторинг виконання бюджетів усіх рівнів. Тобто вони фактично покликані на відкриття повної інформації про бюджетне планування", - заявила Вікторія Сюмар, додавши, що це абсолютно реформаторський законопроект, який був розроблений на вимогу міжнародних організацій.

Вона також зазначила, що Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики одностайно підтримав законопроект №2172.

"Єдине застереження, викладене у постанові комітету, об'єднати це з урахуванням закону №0949, підписаного Президентом, оскільки мова там іде про створення окремих веб-сайтів, на яких ці відкриті дані будуть оприлюднюватись", - сказала Сюмар.

"Тут ми зробимо величезний крок щодо відкритості", - резюмувала представник "Народного фронту".


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua