Фінансування суспільного телебачення має бути незалежним від політиків, - Микола Княжицький (відео)
п’ятниця, 20 березня 2015, 12:01

Національна телекомпанія України вже демонструє незалежність своїми програмами та гострими розслідуваннями, заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Микола Княжицький, коментуючи ухвалення парламентом законопроекту про суспільне мовлення.

Водночас він наголосив на відсутності якісних українських фільмів та серіалів, які мають продукуватися національним каналом.

«А для цього потрібне якісне фінансування. Тому цей закон буде потребувати доопрацювання, щоб це фінансування було. Суть фінансування – щоб воно не залежало від бажання уряду, депутата чи чиновника. Воно може фінансуватися й з бюджету, але це має бути твердо закріплений відсоток, на який не впливають політики», - заявив Микола Княжицький.

Народний депутат пояснив, що в основу ухваленого у четвер закону покладено європейську модель суспільного мовлення. За його словами, Національну суспільну телерадіокомпанію України буде створено у вигляді публічного державного акціонерного товариства, яким керуватиме незалежна рада.

«Це абсолютно європейська модель, у Польщі так само, – там акціонерне товариство, 100% акцій якого належать уряду. При цьому в раді є лише один представник від уряду, який контролює фінансові витрати. Решта членів ради – громадські активісти та політики, які мають бути в меншості. Це – та форма, яка запроваджена у нас, вона є абсолютно європейською», - зазначив Микола Княжицький.

«Найголовніше – це управлінська незалежність, щоб ніхто, ніякий політик не міг подзвонити й сказати: зроби це або це», - резюмував представник «Народного фронту».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua