Закон про акціонерні товариства має зняти проблеми корпоративного управління, - Наталя Кацер-Бучковська (відео)
субота, 21 березня 2015, 02:00

Ухвалені нещодавно парламентом зміни до закону про акціонерні товариства стосуються  не лише одного держпідприємства, а вирішують загальну проблему корпоративного управління.

Про це заявила народний депутат фракції “Народний фронт”, член Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Наталя Кацер-Бучковська у п’ятницю ввечері в ефірі "5-го каналу".

“Питання у принципах — ми маємо їх застосовувати до всіх. Закон 50%+1 стосувався проблеми корпоративного управління”, - сказала вона.

Представник “Народного фронту” підкреслила, що у європейській практиці немає такого, щоб кворум акціонерного товариства збирається лише за умови 60 і більше відсотків акцій.

“Я вважаю, що цей механізм має бути застосований і до інших підприємств, я б не називала тут персоналій і не переходила б на них, бо ми маємо, як народні депутати, як Верховна Рада, приймати закони, які є європейськими, - сказала Наталя Кацер-Бучковська.

Як відомо, 19 березня Верховна Рада ухвалила зміни до закону про акціонерні товариства. Документ передбачає зниження кворуму для проведення зборів акціонерів до 50% плюс 1 акція не з 1 січня 2016 року, а з моменту набрання законом чинності.

Метою запропонованих змін є запровадження єдиного підходу щодо зниження кворуму для всіх акціонерних товариств, удосконалення механізму обрання та діяльності органів акціонерного товариства, забезпечення дієвого механізму виплати дивідендів акціонерним товариством.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua