НКРЕ має бути незалежним і підзвітним органом – Арсеній Яценюк (відео)
середа, 8 квітня 2015, 13:57

Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк наголосив на необхідності ухвалення Верховною Радою України нового закону про Національну комісію з регулювання енергетики і комунальних послуг.

Про це він заявив у середу, 8 квітня, на засіданні Уряду України.

«НКРЕ повинен бути незалежним органом, який прозоро встановлює тарифи, звітує перед громадянами України, звідки взявся цей тариф, і контролює кожну енергопостачальну компанію на предмет відповідності встановленого тарифу і отриманих коштів від громадян України», - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду повідомив, що Кабінет Міністрів разом із енергетичним співтовариством вже напрацювали відповідний законопроект.

Арсеній Яценюк також зупинився на питанні встановлення приладів обліку, нагадавши, що їх, відповідно до законодавства, повинні встановлювати компанії, які надають відповідну послугу, і це включається в тариф: «НКРЕ зобов’язана забезпечити фінансування для компаній, а компанії зобов'язані поставити прилади обліку для громадян. Людина має платити за те, що вона отримує. А те, що вона отримує, - повинно відповідати кількості і якості, яка підтверджена відповідними приладами обліку».

Прем’єр-міністр звернувся до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, Міністерства енергетики та вугільної промисловості України  і НКРЕКП: «Якість послуги – це завдання номер один. Не просто зміна тарифів, а зміна якості, підходів, обліку та компенсація від держави як на субсидії, так і на утеплення будинків і зменшення споживання енергетичних ресурсів».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua