О.Турчинов: Українські закони повинні діяти на всій території Донбасу
четвер, 2 жовтня 2014, 17:04

Українські закони повинні діяти на всій території Донбасу.

На цьому наголосив Голова Верховної Ради України, один із лідерів Політичної партії «Народний фронт» Олександр Турчинов в інтерв’ю інформаційному агентству «ЛігаБізнесІнформ», опублікованому у четвер.

Відповідаючи на запитання, чи залишаться за Україною Маріуполь, Донецький аеропорт, Щастя та Дебальцеве, О.Турчинов заявив: «Безумовно. Я вважаю, що розмінних карт бути не може. Та територія, яку ми контролюємо, не може бути передана військам Росії під жодним виглядом. Там живуть громадяни України, та їх захист - наш прямий обов'язок».

При цьому він наголосив, що вся територія, яка нині тимчасово перебуває під контролем терористів і російських окупантів, «з часом повинна бути повністю очищена від них». «Ми повинні говорити не про розширення цієї зони, а про її обнулення. Ось наша задача», - додав керівник Парламенту.

О.Турчинов підкреслив, що час, коли не ведеться повномасштабна війна, необхідно використовувати для зміцнення оборони країни, відновлення і нарощування нашого військового потенціалу. «Тільки так ми не дозволимо, щоб нам диктували, якою буде спецзона», - сказав він.

«Якщо говорити про мирний формат, то наша позиція має бути чіткою і однозначною: на всій території Донбасу повинні діяти українські закони! Ті, хто спробують створити на території нашої країни кримінальний анклав, повинні бути арештовані, а в разі опору - знищені. Альтернативи немає», - заявив Голова Верховної Ради.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua