33 факти про досягнення двох урядів Арсенія Яценюка (інфографіка)

понеділок, 27 лютого 2017, 12:20

Сьогодні, 27 лютого 2017 року, виповнюється три роки з дня обрання першого після Революції гідності Кабінету міністрів України. Він був сформований через тиждень після втечі з України Януковича і його банди. До складу уряду увійшли політики, що уособлювали собою обличчя Майдану. На посаду Прем’єр-міністра Верховна Рада України рекордною кількістю у 371 голос призначила Арсенія Яценюка, лідера опозиції.

Виступаючи з трибуни, новообраний глава уряду заявив, що його урядова команда буде змушена вдаватися до непопулярних, але вкрай необхідних для втримання і подальшого розвитку країни рішень.

У грудні 2014 року новообрана Верховна Рада 8 скликання підтримала проголошений Яценюком курс реформ, вдруге переобравши його на посаду Прем’єр-міністра. «За» віддали свої голоси 341 депутат коаліції.

У червні 2015 року президент ЄБРР сер Сума Чакрабарті високо оцінив прогрес, що його досягнув уряд Арсенія Яценюка у таких сферах, як енергетична безпека, газові тарифи, фіскальні реформи, верховенство права, державні закупівлі та очищення фінансової системи. Він також назвав цей уряд в Україні «найбільш орієнтованим на реформи» та «однією з найпрофесійніших адміністрацій, з якою ЄБРР коли-небудь працював».

У травні 2015 року американський економіст Лоуренс Саммерс висловив думку, що «Україна за 12 місяців зробила більше для реформування системи субсидування ніж більшість країн роблять за 12 років».

У жовтні 2016 року батько "шокової терапії" в польській економіці, колишній віце-прем’єр Польщі Лешек Бальцерович заявив, що завдяки урядам Арсенія Яценюка Україні вдалося запобігти економічному краху: «Введення заборони експорту України до Росії було великим ударом, який викликав рецесію. І в цих важких обставинах була загроза краху і бюджету, і банківської системи. І завдяки політиці Уряду Арсенія Яценюка цей крах не стався».

Сьогодні ми публікуємо інфографіку про найбільш показові результати роботи двох урядів Арсеня Яценюка з огляду на те, що саме у ці дні три роки тому, коли вирішувалася  доля країни, був розпочатий курс на зміни, що дозволив зберегти нашу державу.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua