55 сучасних гелікоптерів: Арсен Аваков підписав угоду з урядом Франції (фото, відео)
вівторок, 29 травня 2018, 13:29

Міністр внутрішніх справ, представник партії "Народний фронт"  Арсен Аваков та Державний секретар Міністерства економіки та фінансів Франції Дельфін Жені-Стефан підписали велику угоду між урядами України та Франції щодо офіційної підтримки у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту.

Планується, що вертолітний парк МВС поповниться 55 надсучасними гелікоптерами компанії "Airbus Helicopters", які будуть виконувати завдання для Державної служби із надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби, Національної гвардії та Національної поліції України.

За словами Арсена Авакова, вже цього року Україна отримає перші чотири гелікоптери для нової служби реагування МВС, які виконуватимуть рятувальну та медичну функції.

"Сьогодні ми підписали угоду між французькою і українською стороною, загальна вартість якої близько 551 млн євро. За умовами угоди французька сторона в два етапи поставить в Україну спочатку 37 вертольотів компанії Airbus, а потім ще 18 вертольотів. З них 21 гелікоптер – моделі Н225 – гвинтокрили, які мають вантажопідйомність більше 10 тонн. Така техніка не випускається в Україні, а нам вона дуже потрібна. Вже в цьому році ми отримаємо перші чотири машини", - зазначив очільник МВС.

Вертольоти моделей Н145, Н125 та Н225 поповнять вже існуючий вертолітний парк машин ще радянського виробництва МІ-8. Основними завданнями вертолітних підрозділів МВС будуть: аеромедична евакуація, рятувальні операції, підтримання громадського порядку, антитерористичні та спеціальні операції, охорона державного кордону й підтримання безпеки на дорогах.

"Всі ці вертольоти організують єдину систему повітряної безпеки і будуть брати участь в санітарній авіації. При потребі будуть евакуювати хворих людей та осіб, які потрапили в надзвичайні ситуації у важкодоступних місцях", - наголосив міністр.

Арсен Аваков зазначив, що в бюджеті МВС була закладена сума 1 млрд грн на оновлення вертолітного парку. Але, крім цього, французька сторона надає чудові фінансові умови, в тому числі -  кредит по міжурядовій угоді під 1% річних.

Компанія "Airbus Helicopters" - одна з найбільших авіабудівних компаній, що виготовляє однойменні пасажирські, вантажні, військово-транспортні повітряні машини.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua