Наступні парламентські вибори відбуватимуться на пропорційній основі з відкритими списками, - В’ячеслав Кириленко (відео)
п’ятниця, 7 листопада 2014, 13:27

Член Політичної ради партії «Народний фронт», кандидат у народні депутати України В'ячеслав Кириленко заявив, що учасники переговорів з формування парламентської коаліції дійшли згоди щодо зміни системи виборів до Верховної Ради.

Про це він сказав у ефірі програми «Час. Підсумки» на «5 каналі» в четвер, 6 листопада.

«Нам потрібні партії європейського зразка, і країна поволі до цього просувається. З іншого боку, люди повинні бачити конкретних депутатів, які працюють. Тому майбутнє – за пропорційною системою з відкритими списками», - повідомив кандидат.

За його словами, Верховна Рада VIII скликання має ухвалити відповідні зміни до виборчого законодавства протягом перших днів своєї роботи.

«На жаль, українська традиція є такою, що як би влада не змінювалась, мажоритарка стає в тій чи іншій мірі, в той чи інший спосіб купівлею голосів виборців», - зазначив В'ячеслав Кириленко.

Він наголосив, що прийом до лав парламентської коаліції депутатів-мажоритарників відбуватиметься лише за згоди всіх суб’єктів коаліції.

«Коаліція має бути якомога чисельнішою – під 300 депутатів, а може й більше, - це було б прекрасно. Але ми повинні, враховуючи наші минулі неправильні дії, подбати про світоглядну стійкість коаліції. Це мають бути люди з приблизно однаковими поглядами на майбутнє України: проєвропейське, реформаторське, антиноменклатурне. Тому ми прийняли рішення: позафракційні депутати можуть бути учасниками коаліції, але тільки на підставі консенсусного рішення Ради коаліції. Якщо всі п’ять суб’єктів коаліції згодні – мажоритарника приймають до її складу», - пояснив кандидат від «Народного фронту».

Відповідаючи на уточнююче питання, Кириленко висловив думку, що у випадку, коли вступити до коаліції висловлять бажання депутати, котрі голосували за закони 16 січня, всі п’ять учасників коаліції проголосують «проти».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua