Промова Олександра Турчинова на з’їзді партії «Народний фронт»
п’ятниця, 12 вересня 2014, 13:37

Олександр Турчинов: «Щоб захистити Україну, ми повинні створити дійсно народний фронт, який зупинить агресора»

Промова на з’їзді партії «Народний фронт», м. Київ, 10 вересня 2014 року

Шановні друзі, колеги!

Ми зібралися тут у непростий для нашої країни час. Час, коли за українську незалежність щодня жертвують життям найкращі українські патріоти. Коли в країні криза, в страшних умовах народжується непереможна українська нація. Пропоную почати з хвилини мовчання, ушанувавши пам’ять героїв «Небесної сотні», героїв, які зі зброєю в руках загинули, захищаючи нашу країну.

Шановні друзі! В цій залі зібрались не просто політики, громадські діячі, військові. Тут зібралися саме ті люди, які в найскладніші історичні часи, які проживає Україна, готові брати на себе відповідальність. Готові вставати і боронити нашу державу.

Коли розпочалась агресія Російської Федерації проти України, у нас фактично не було армії, її знищив Янукович. Ми заново створювали наші Збройні Сили. Ми створили Національну гвардію. Але цього було замало, щоб захистити Україну. Тоді ми вийшли з ініціативою звернутись до патріотів України, щоб вони записувались у добровольчі батальйони, створені при Міністерстві внутрішніх справ. Саме добровольці взяли на себе найбільш небезпечний вантаж, кров’ю своєю, життям своїм захищаючи нашу країну разом з Нацгвардією, разом зі Збройними Силами, разом – до перемоги. І ці люди теж сьогодні тут, разом з нами.

Коли в лютому в Україні не було ані уряду, ані міністерств, ані відомств, ані місцевих адміністрацій, Верховна Рада почала формувати новий уряд. Як тоді говорили, «Уряд камікадзе», який, за оцінкою багатьох, повинен був протриматися максимум місяць-два. Він узяв на себе весь негатив, який накопичувався під час панування Януковича.

Під час тотального руйнування країни, знищення нашої гривні, знищення золотовалютних резервів. Тоді багато хто відмовляв Арсенія Яценюка займати цю посаду. Йому казали: «Ти згориш як політик. Ти візьмеш на себе весь негатив». Але, незважаючи на це, він узяв на себе цей негатив і цю відповідальність. І сьогодні, друзі, ми хочемо об’єднати саме тих, хто не шукає собі слави, не думає про свої рейтинги. Тих, хто навпаки, віддасть усе, зробить усе, що від них залежить для свободи та процвітання своєї рідної країни.

Для того, щоб захистити Україну, ми повинні створити дійсно народний фронт, який зможе зупинити агресора. Фронт, який зможе знищити в Україні корупцію, п’яту колону. Фронт, який зможе підняти країну та вивести її на рівень провідних європейських країн. Саме такі завдання ми ставимо перед собою. Саме захищаючи країну, саме виборюючи її шлях, ми з вами об’єдналися у «Народний Фронт».

У нас попереду – дуже серйозна робота. Мало хто вірив, що за такий короткий час, який у нас є, можна досягти суттєвих результатів. Але ми з вами, друзі, звикли робити те, у що мало хто вірить. Головне – що в це віримо ми. Ми не боремося за посади, за нагороди чи привілеї. Ми виборюємо правду.

«Народний фронт» виступає за єднання всіх демократичних сил. Тільки разом ми побудуємо потужний та непереможний фронт і зможемо захистити Україну від усіх загроз.

Слава Україні!

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua