Необхідно створити умови, за яких можна буде припиняти розповсюдження неправдивої інформації антидержавного змісту, - Антон Геращенко
середа, 12 листопада 2014, 17:32

В Україні необхідно створити такі умови, які дозволятимуть технічними засобами припиняти розповсюдження неправдивої інформації антидержавного змісту.

Про це заявив кандидат у народні депутати від «Народного фронту», радник Міністра внутрішніх справ Антон Геращенко під час круглого столу на тему «Кібербезпека України» в середу, 12 листопада.

Радник глави МВС висловив надію, що сьогоднішня зустріч має стати початком співробітництва правоохоронних органів та громадських організацій, які захищають інтереси інтернет-користувачів та провайдерів.

«Завдання, яке ми ставимо перед собою – це створення законодавчих рішень, які дозволять убезпечити український інформаційний простір від «шкідливого» трафіка та брехні», - уточнив Антон Геращенко.

«Я завжди наводжу приклад, коли в 30-ті роки минулого століття у Британії по радіо на основі твору Герберта Уеллса «Війна світів» розповідали про висадку марсіан біля Лондона – у людей починалася паніка, вони штурмували крамниці, тікали з міста… Ми кожного дня стикаємося із такою ситуацією. Щодня наше суспільство не отримує об’єктивної інформації, панує атмосфера істерії», - зазначив Антон Геращенко.

За його словами, необхідно постійно підтримувати контакт між технічними спеціалістами та законодавцями для наведення ладу в інформаційному просторі держави.

«У нас немає такого завдання – запровадити цензуру. Я сам є блогером, підтримую свободу слова. Але якщо хтось почне сіяти міжнаціональну ворожнечу, цю людину необхідно зупинити технічними засобами, щоб унеможливити подібну діяльність», - наголосив радник глави МВС.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua