В'ячеслав Кириленко: Напрацьовується Національний план дій щодо реінтеграції внутрішньо переміщених осіб
четвер, 4 грудня 2014, 18:05

Напрацьовується Національний план дій щодо реінтеграції внутрішньо переміщених осіб на 2015-2016 роки. Про це Віце-прем’єр-міністр – Міністр культури України, представник «Народного фронту» В’ячеслав Кириленко повідомив на брифінгу з питань соціального захисту тимчасово переміщених осіб, який відбувся 4 грудня в Будинку Уряду.

«Національний план дій щодо реінтеграції внутрішньо переміщених осіб на 2015-2016 рік на стадії напрацювання, - повідомив В’ячеслав Кириленко. - Ми залучаємо до його підготовки не лише вітчизняних фахівців, але й спеціалістів з Організації Об’єднаних Націй та інших міжнародних підрозділів, які мають досвід роботи в таких складних ситуаціях».

При цьому він зазначив, що проблему потрібно розуміти  «не лише як пенсійну, страхову, соціальну, чи будь-яку іншу, а також як проблему гуманітарного характеру». «Ідеться про велику кількість людей, змушених залишити власні домівки, які потребують соціального діалогу та соціальної реінтеграції. Її має бути здійснено не тільки зусиллями  органів виконавчої влади, а й волонтерів, всіх людей доброї волі», - наголосив урядовець.  

 «Адже всі ми з вами знаємо, що рано чи пізно  - а ми докладемо всіх зусиль, аби це відбулося якомога раніше – наша Україна стане єдиною і територіально цілісною», - запевнив В’ячеслав Кириленко.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua