Андрій Парубій: Головною умовою ЄС для запровадження безвізового режиму з Україною є безпека (відео)
четвер, 16 квітня 2015, 12:02

Головною умовою Європейського Союзу для запровадження безвізового режиму з Україною є безпека, - заявив Перший заступник Голови Верховної Ради, представник «Народного фронту» Андрій Парубій в інтерв’ю «5 каналу».

«Відкрита Європа, вільна Європа - це важлива ціль для української влади, а ще більше – для українських громадян. Не так для чиновників, бо вони мають дипломатичні паспорти і в них немає проблеми з пересіканням кордону, а власне для кожного громадянина найбільш очікуваною подією – це отримання безвізового режиму», - сказав Парубій.

За його словами, Київ уже реалізував більшість необхідних для безвізового режиму реформ, але необхідна політична воля Європи.

«І що насторожує мене - багато закордонних експертів починають говорити, що, мовляв, із військовими діями на Сході треба це питання трішки відкласти, бо фактично - це є ключові вимоги», - сказав Андрій Парубій.

«Більшість реформ ми провели. Захищеність кордонів, біометричні паспорти і т.д. Тепер головне застереження, яке часто виникає - це із-за подій на Сході», - зазначив він.

Перший заступник Голови Верховної Ради також додав, що недавно проводив зустрічі із дипломатами Німеччини і Балтії, де зазначив, що політизація у питанні отримання безвізового режиму Україною є недопустимою.

«Оскільки в країні, де люди стояли на барикадах Майдану із прапорами Євросоюзу, а сьогодні захищає весь європейський цивілізований світ від путінської орди – це був би хороший символічний крок назустріч українському народу», - підкреслив він.

«Я наголосив, що якутські танкісти і кадирівські снайпери, коли переходитимуть кордон ЄС, вони не проситимуть візи і не подаватимуть документи на неї», - резюмував Андрій Парубій.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua