Андрій Іванчук: Приватизація має бути прозорою і зрозумілою для інвесторів (відео)
четвер, 9 листопада 2017, 15:41

Верховна Рада 258-ми голосами  підтримала у першому читанні законопроект №7066П "Про приватизацію державного майна", яким запроваджуються спрощення і скорочення процедур приватизації, забезпечується прозорість і відкритість приватизаційного процесу та залучення широкого кола інвесторів.

Як зазначив заступник голови фракції "Народний фронт", голова Комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук, даний законопроект "відповідає на дуже прості питання - приватизація, яку ми повинні провести, має бути швидка, прозора і зрозуміла".

"На сьогодні, є сім законопроектів, які регулюють питання, в який спосіб повинна відбуватися приватизація. Цим законопроектом ми кодифікуємо право і дамо відповідь на всі питання", - сказав він, виступаючи з парламентської трибуни.

Голова комітету підкреслив, що законопроект приведе норми до європейських стандартів і   запровадить нові революційні підходи, які забезпечать прозорий процес приватизації в нашій країні.

"Під час роботи до другого читання, ми опрацюємо якісний і збалансований проект, який стане сигналом для міжнародних партнерів, що ми налаштовані на прозору, зрозумілу приватизацію", - підкреслив Голова комітету.

За його словами, під час підготовки законопроекту до другого читання буде змога уніфікувати та оптимізувати законодавство з питань приватизації, що прискорить  процеси приватизації, дозволить підвищити економічну ефективність продажу об’єктів та збільшити надходження до державного бюджету.

"Другим етапом, ми дамо відповідь, що ми будемо приватизовувати, щоб забезпечити надходження до бюджету і побороти корупцію в тих підприємствах, які, на жаль, не працюють на бюджет України, а є годівницею для тих, хто їх очолює", - резюмував Андрій Іванчук.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua