Андрій Іванчук: Верховна Рада має розглядати закони, а не займатися бігом на місці (відео)
понеділок, 30 травня 2016, 13:38

Порядок денний парламенту має бути не просто сформований, його має розглянути Верховна Рада. Керівники фракцій мають надати пропозиції по незаповнених квотах у комітетах парламенту задля повноцінної роботи законодавчого органу.

Про це заявив голова Комітету з питань економічної політики, заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Іванчук під час засідання Погоджувальної ради.

"Погоджувальна рада збирається для організації роботи парламенту. На минулому тижні в порядку денному від комітету було 10 законопроектів, прийнято лише один. На цей тиждень знову заплановано десять. Це такий біг на місці. Ми нічого не вирішуємо, черга до законопроектів не доходить і у нас "День сурка", - сказав Іванчук.

Голова комітету зауважив, що на Погоджувальній раді всі задоволені внесеними законопроектами, але проблема в тому, що до їх розгляду парламент не доходить.

"Комітетом з питань економічної політики підготовлено 40 законопроектів до розгляду, а в сесійній залі черга не доходить. Є проста пропозиція і, думаю, що всі голови комітетів мене підтримають. Раз ми сформували порядок денний, то маємо на цьому тижні його розглянути. Не важливо, яке рішення прийме Верховна Рада. Тому у вівторок і четвер прошу поставити питання щодо роботи до закінчення порядку денного", - зауважив народний депутат.

За словами Андрія Іванчука, є організаційні питання в роботі парламенту, які до кінця сесії мають бути врегульовані.

"З 26-ти голів комітетів немає сім. Це 25% - четверта частина комітетів парламенту, які повинні організовувати роботу, мають незаповнені вакансії. Це ганьба! Необхідно дати доручення керівникам фракцій підготували постанову, щоб ми на цій сесії закрили кадрові питання", - резюмував представник "Народного фронту".

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua