Андрій Іванчук: Верховна Рада загальмувала реформу корпоративного права у товариствах із обмеженою відповідальністю (відео)
четвер, 25 травня 2017, 17:17

Верховна Рада відправила на повторне друге читання законопроект №4666, тим самим відтермінувавши реформу корпоративного управління в товариствах із обмеженою та додатковою відповідальністю.

Про це заявив заступник керівника фракції "Народний фронт", Голова Комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук, виступаючи на брифінгу.

"На сьогодні законодавство щодо цієї форми товариств регулюється законом про господарські товариства, Цивільним та Господарським кодексом і містить багато протиріч і фрагментарно вирішують питання, які існують", - повідомив він.

"Протягом року робоча група працювала над законом, застосувавши світовий досвід і прописавши норми, які б дали можливість українським бізнесменам самим писати  бізнес-конституцію своїх підприємств. Закон був максимально диспозитивним", - зауважив Іванчук.

За словами Голови комітету економічної політики, метою документу є вдосконалення відносин, пов'язаних зі створенням, діяльністю та припиненням товариств з обмеженою та додатковою відповідальністю.

Як зазначив Іванчук, законопроект встановлює новий порядок створення і припинення ТОВ і ТДВ, а також передбачає їхню діяльність. Закон розроблений для забезпечення пріоритету та захисту як кожного окремого учасника, так і інтересів самого товариства.

"На жаль, депутати сьогодні не захотіли підтримати дану реформу корпоративного управління в товариствах із обмеженою відповідальністю. Цим рішенням відкинувши її в часі на невизначений термін", - сказав Андрій Іванчук.

За словами Голови комітету, норми законопроекту дозволяють значно покращити бізнес-клімат, сприяли б залученню прямих іноземних інвестицій та закладали передумови для створення нових та розвитку існуючих підприємств. Дозволили б забезпечити учасників ефективними механізмами запобігання та вирішення корпоративних конфліктів та усунули б розбалансовані правові конструкції, які існують.

"Це рішення зробило гірше лише бізнесу. Можна виправдати будь-який вчинок, але не має виправдання тому, що Верховна Рада не завершила реформу корпоративного управління", - зауважив Іванчук.

"Ви можете  ознайомитися хто, як голосував. Відповідь дуже проста, або ти підтримуєш реформування нашої країни, або шукаєш причину, як пояснити, чому ти гальмуєш цей розвиток" ,- резюмував Голова комітету.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua