Андрій Левус звернувся до СБУ та ДМС щодо депортації російського політтехнолога Шувалова
п’ятниця, 2 вересня 2016, 17:33

Член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, народний депутат фракції "Народний фронт" Андрій Левус звернувся до керівництва Державної міграційної служби та Служби безпеки України щодо примусового повернення в Російську Федерацію російського політтехнолога та ідеолога телеканалу "Інтер" Ігоря Шувалова.

Відповідне звернення парламентар оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

"В 2014, коли я працював в СБУ, це питання було вирішено досить оперативно. Третій рік триває війна проти кремлівської агресії, а в інформаційному полі далі працює диверсант високого рівня. Сподіваюсь, що Служба спрацює так само, як і в 2014 році, і Шувалова в найближчий час буде викинено за порєбрік", - написав Левус.

Як зазначає народний депутат у своєму зверненні, російський політтехнолог Ігор Шувалов, "працюючи радником співвласника телеканалу "Інтер" Сергія Льовочкіна, а надалі заступником директора з розвитку компанії "Національні інформаційні системи" (створює програму новин "Подробности". – Ред.), в тому числі керував інформаційним мовленням як телеканалу "Інтер", так і загалом діяльністю "НІС". Також Андрій Левус нагадав, що "антиукраїнські інформативні маніпуляції телеканалу "Інтер" широко відомі та описані у відкритих джерелах".

"Відповідно до ст.7 закону "Про основи національної безпеки України" на сучасному етапі основними реальними та потенційними загрозами національній безпеці України, стабільності в суспільстві, зокрема в інформаційній сфері, є намагання маніпулювати суспільною свідомістю, зокрема, шляхом поширення недостовірної, неповної або упередженої інформації. Діяльність Ігоря Шувалова, безсумнівно, створює загрозу національній безпеці України", - йдеться у зверненні.

Таким чином, як наголошує Андрій Левус, відповідно до українського законодавства, іноземець може бути примусово повернутий в країну походження або третю країну, якщо його дії, зокрема, "суперечать інтересам забезпечення національної безпеки України".

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua