Андрій Парубій розповів про пріоритети на посаді Голови Верховної Ради (відео)
четвер, 14 квітня 2016, 17:45

Розробка та ухвалення законопроектів оборонної сфери, вдосконалення антикорупційного законодавства та судова реформа – основні пріоритети робити на посаді Голови Верховної Ради України.

Про це заявив на брифінгу новообраний Голова парламенту, представник "Народного фронту" Андрій Парубій.

"Наша країна перебуває у війні з російським окупантом, і оборонна сфера була і залишається для мене ключовою і пріоритетною: підтримка армії та сектору оборони та безпеки", - сказав він.

Крім того, спікер визначив серед основних питань боротьбу з корупцією, якій він приділяв багато уваги на своїй попередній посаді.

"Ми змогли прийняти антикорупційне законодавство, яке на сьогодні є, напевно, одним з найкращих серед сусідніх держав. Тепер важливо, щоб усі ці сфери, які ми реформували, почали працювати. Також важливо і надалі вдосконалювати законодавство у цій сфері. Це виклик, який, на моє переконання, є для України не меншою небезпекою, ніж Путін. Тому ми повинні всі спільно дати на нього гідну відповідь", - підкреслив Андрій Парубій.

Голова парламенту також звернув увагу на важливість реформування судової системи, оскільки без цього, за його словами, буде неможливо подолати корупцію в Україні.

Більше того, Андрій Парубій повідомив, що має намір завершити масштабне реформування Верховної Ради, розпочате попереднім спікером. За його словам, вже є багато напрацювань, і невдовзі суспільство побачить результати відкритості, прозорості і нової системи управління і апарату, і Верховної Ради України.

"Я впевнений, що зможу об’єднувати зусилля усіх проєвропейських демократичних сил парламенту для досягнення тієї мети, яку ми поставили ще на Майдані: побудови європейської сильної потужної держави", - наголосив Парубій.

"Багато хто передбачав, що Верховна Рада України не зможе вийти з тієї політичної кризи, яка вже протягом тривалого часу існувала в нашій державі. Хоча я вважав і вважаю, що ця криза була, швидше, штучною, аніж мала перед собою реальні передумови. Багато хто говорив про дочасні вибори і про те, що парламент не зможе дати відповідь на ті виклики, які сьогодні стоять перед нами. Але Верховна Рада продемонструвала, що ми змогли пройти і цей виклик також", - заявив він.

Як зазначив Андрій Парубій, Верховна Рада, яка була обрана після Майдану, має значну відмінність від попередніх скликань, а саме – "високий рівень відповідальності, який у ключові моменти стає вищим, аніж політичні чи особисті амбіції".

"Сьогодні ми змогли ухвалити усі рішення, які стосуються нового керівництва і Уряду, і Верховної Ради. Тепер - до роботи. Суспільство чекає від нас реальних результатів і реальних кроків", - резюмував представник "Народного фронту".

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua