Андрій Парубій: У наступному скликанні кількість комітетів буде зменшено до 20 (відео)
четвер, 5 квітня 2018, 11:53

Реформа парламенту передбачатиме зменшення кількості комітетів Верховної Ради до 20 та збільшення їх ваги щодо ухвалення законопроектів із наступного скликання.

Про це заявив Голова Верховної Ради, представник «Народного фронту» Андрій Парубій з трибуни парламенту, представляючи законопроект № 6256 про оптимізацію роботи комітетів парламенту.

«Ця законодавча ініціатива передбачає зменшення кількості комітетів із наступного скликання, щоб було не більше 20. Переконаний, що така ініціатива може збільшити вагу і значення комітету ВР та дати можливість збільшити контрольну функцію кожного комітету», - заявив Парубій.

За словами Голови ВР, це ще один крок до реалізації спільної угоди із Європарламентом.

«Нагадаю, що Європейський парламент ні з ким не мав такої співпраці щодо реформи парламенту, як із Україною», - підкреслив Парубій.

«Але під час обговорення з`явилась велика кількість дискусій, а які саме комітети мають бути, щоб не було більше 20. До другого читання беремо зобов’язання підготувати вичерпний перелік комітетів», - зазначив спікер парламенту.

Таким чином, за словами Андрія Парубія, у першому читанні парламент зафіксує, що комітетів з наступного скликання може бути не більше 20, а які саме, - це визначать перелік.

«Мені здається, таке формулювання дозволить нам об’єднати зал і вийти на ще одне позитивне рішення», - резюмував Андрій Парубій.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua