Андрій Парубій: Зеленський має вивчити уроки історії і не шукати шляхів капітуляції перед Росією (відео)
середа, 22 травня 2019, 12:42

Голова Верховної Ради, представник "Народного фронту" Андрій Парубій закликав Президента Володимира Зеленського добре вивчити уроки історії і не шукати шляхів капітуляції перед Росією.

Про це він заявив під час позачергового засідання парламенту.

Парубій нагадав, що 22 травня виповнюється 140 років від дня народження Головного отамана військ і флоту УНР Симона Петлюри, а 23 травня українці відзначають День героїв.

"У цей день у 1938 році більшовицький агент у Роттердамі вбив провідника ОУН Євгена Ковновальця", – сказав спікер парламенту.

"Ані Петлюра, ані Коновалець ніколи не запропонували б українцям референдум про примирення з Росією – ці люди боролися з Росією, воювали за Україну. Рекомендую президенту та його команді добре вивчити уроки української історії і не шукати шляхів капітуляції перед Росією", – наголосив він.

"Для тих, хто пропонує помиритися з Росією, нагадаю, що саме в цей день, 22 травня 2014 року, біля української Волновахи росіяни жорстоко й цинічно розстріляла колону української 51-ї бригади. Тоді трагічно загинули 18 українців", – сказав голова Верховної Ради.

"Не допустимо, щоб життя тисяч українців були віддані намарне і вшануємо хвилиною мовчання усіх, хто загинув за нашу державу. Ми їх не зрадимо!", – резюмував Андрій Парубій.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua