Андрій Помазанов: Всі проукраїнські партії мають підтримати візовий режим з Росією (відео)
середа, 5 жовтня 2016, 11:49

Парламент має паралельно розглянути питання запровадження візового режиму з Росією та розірвання дипломатичних відносин з країною-агресором.

На цьому наголосив народний депутат фракції "Народний фронт" Андрій Помазанов у вівторок в ефірі "5 каналу".

"Візовий режим і розірвання дипломатичних відносин ми маємо ставити паралельно, а не як взаємовиключні процеси. Це може бути закон чи постанова Верховної Ради – ми повинні політично визначити, яким чином це треба зробити", - зазначив він.

За його словами, аргументів на користь запровадження візового режиму з Росією дуже багато.

"Ми вже протягом двох років бачимо російську агресію щодо нашої держави, бачимо окуповані території, людські жертви, щоденні обстріли і т.п.", - зауважив Андрій Помазанов.

"Затримання українського громадянина і журналіста – це безпосередній наступ на ЗМІ, на права і свободи людини, і ми вже не маємо морального права підтримувати будь-які відносини з РФ, не можемо дозволяти безперешкодний в’їзд російських громадян на територію України", - наголосив народний депутат.

Він також заявив про необхідність розробити чіткий механізм, який дозволить Україні контролювати свої кордони й продовжувати тиск на Російську Федерацію.

"Більше того, ми повинні розірвати всі дипломатичні відносини, які в нас є з Росією, і прийняти вольове політичне рішення, що ми все ж таки продовжуємо блокаду Росії, продовжуємо спілкуватися з усім цивілізованим світом, переконуючи його, що немає в Донбасі внутрішнього конфлікту, а є виключно збройна агресія Російської Федерації", - підкреслив він.

Помазанов поінформував, що фракція "Народний фронт" уже готує відповідні документи.

"Якщо завтра вдасться провести відповідні рішення комітету, то в четвер ми вже зможемо оперативно проявити свою політичну волю – судячи з коментарів представників різних політичних сил, консенсус є, питання треба ставити на порядок денний, і жодна політична сила, яка є відповідальною, і яка переймається тим, що зараз відбувається на Донбасі, мають підтримати цю політичну волю", - резюмував представник "Народного фронту".

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua