Арсен Аваков: Кожен метр державного кордону з Росією має контролюватися (фото)
субота, 24 червня 2017, 16:23

Україна повинна контролювати державний кордон з Росією. Всю територію ретельно пильнуватимуть прикордонники.

Про це заявив міністр внутрішніх справ, представник партії «Народний фронт» Арсен Аваков під час відкриття нового відділу прикордонної служби «Тополі» Харківського прикордонного загону.

У заході також взяли участь Секретар Ради національної безпеки і оборони, один з лідерів партії «Народний фронт» Олександр Турчинов, представники Державної прикордонної служби та обласної влади.

Олександр Турчинов зазначив, що саме тут починається кордон цивілізованої Європи, тому він повинен бути надійно облаштований та захищений від країни агресора.

Арсен Аваков своєю чергою наголосив, що облаштування українсько-російського кордону відбувається відповідно до програми «Європейський вал», яка була затверджена ще у 2014 році.

«Держприкордонслужба готова повністю перекрити харківську частину кордону програмою «Європейський вал». Для цього будуть використовуватися кошти, виділені в цьому році – близько 200 мільйонів гривень. Додатково передбачається ще 300 мільйонів, виділених проектом коригування бюджету, який затвердив парламент. Це дозволить забезпечити всю харківську ділянку кордону інтелектуальними вишками, сейсмічним кабелем, інженерним облаштування так, щоб жоден метр не залишився без контролю прикордонників», - наголосив Арсен Аваков.

Учасники проінспектували інженерно-технічне облаштування кордону на ділянці відповідальності Харківського прикордонного загону, ознайомилися зі службовими приміщеннями та побутом військовослужбовців. Ділянка відповідальності підрозділу обладнана системою «інтелектуального кордону».

«Вздовж всієї ділянки встановлено відеокамери. Данні з них виводяться на центр управління службою. Це значно підвищує швидкість реагування прикордонників на загрози та виклики, що можуть виникнути», - повідомив глава МВС.

Він також звернув увагу на проблему прикордонного землекористування та запевнив, що Міністерство внутрішніх справ розробляє ряд законодавчих актів для врегулювання цього питання.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлічна запевнила, що обласна влада домовляється з громадянами, які мають земельні ділянки поблизу кордону.

Арсен Аваков також зазначив, що у зв’язку з тим, що зараз багато мешканців із тимчасово окупованих територій почнуть оформлювати біометричні паспорти. МВС буде ретельніше їх перевіряти перед тим, як видавати ці паспорти.

Наприкінці міністр запевнив, що після Харківської області почнеться облаштуванні кордону в Луганській та Сумській областях.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua