Арсен Аваков: Оснащення піротехнічних підрозділів ДСНС у воєнний час – важлива місія МВС (фото, відео)
вівторок, 12 грудня 2017, 12:52

Міністерство внутрішніх справ на чолі з представником партії «Народний фронт» Арсеном Аваковим вважає своїм важливим завданням у воєнний час оснащення піротехнічних підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Про це Арсен Аваков заявив під час церемонії передачі сучасної техніки ДСНС від Уряду Японії. У заході також взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Шиґекі Сумі, представники ДСНС та ООН.

«Ми перейшли на наступний етап реалізації програми, що реалізується завдяки співпраці з Урядом Японії. Йдеться про дуже важливу її частину – матеріально-технічну підтримку підрозділів з розмінування. Останні роки у нашій країні дуже неспокійні. Через протяжну лінію фронту надходять вибухово-небезпечні предмети, і, на жаль, гранати та міни підриваються у мирних містах щодня. Це реалії країни, у якій йде війна», – наголосив глава МВС.

Міністр зазначив, що у воєнний час передача оперативних піротехнічних машин та георадарів-детекторів є нагальною.

«Я вдячний Уряду Японії та ООН за допомогу і підтримку на всіх рівнях - від методології підготовки до технічного забезпечення», – додав він.

Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Шиґекі Сумі наголосив, що Уряд Японії буде й надалі підтримувати технічне переоснащення підрозділів ДСНС.

«Ми сподіваємося, що завдяки цій техніці страждання людей на сході будуть зменшені», – підсумував він.

Автомобілі та обладнання були закуплені в межах проекту міжнародної технічної допомоги «Посилення діагностичних можливостей лікарень та зміцнення потенціалу з розмінування в Україні» Управління ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС) за фінансової підтримки Уряду Японії.

Транспортні засоби призначені для груп з гуманітарного розмінування і використовуватимуться для транспортування піротехніків до місць та районів виявлення мін, нерозірваних снарядів та вибухонебезпечних пережитків війни. Вони будуть розподілені між територіальними піротехнічними підрозділами ДСНС України у Волинській, Запорізькій, Одеській та Херсонській областях та районами, що постраждали внаслідок конфлікту на сході України. Це дозволить провести оновлення 9% застарілої техніки та підвищить оперативність виконання завдань.

З початку 2017 року піротехнічними підрозділами ДСНС здійснено більше 12 тис. виїздів, під час яких виявлені та знешкоджені більше 77 тис. вибухонебезпечних предметів, а також обстежена та розмінована територія загальною площею більше 66 тис. га.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua