Арсен Аваков закликав парламент жорстко посилити відповідальність за порушення правил дорожнього руху
четвер, 19 жовтня 2017, 12:33

Законодавчі акти, що регулюють повне застосування процедур автоматичної відеофіксації порушень, жорсткі штрафи, а також радикальне посилення покарання за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, необхідно прийняти до кінця поточного року.

Про це заявив міністр внутрішніх справ, представник партії «Народний фронт» Арсен Аваков.

«Насамперед, співчуття сім'ям п’ятьох загиблих (внаслідок ДТП у Харкові, що сталася ввечері 18 жовтня – ред.). Шестеро, серед яких вагітна жінка, перебувають у лікарні з важкими травмами», – зазначив Арсен Аваков.

Міністр підкреслив, що винуватиця затримана поліцією і арештована судом. Правоохоронці проводять розслідування, вивчають, також роль водія другого авто, що потрапило в ДТП. За результатами розслідування суд прийме адекватне рішення.

Арсен Аваков наголосив, що необхідно посилити заходи проти порушників правил дорожнього руху.

«Вважаю, що час завершити громадську дискусію з приводу різкого посилення заходів проти порушників на дорогах. Необхідно негайно, до кінця поточного року, прийняти законодавчі акти, що дозволяють ввести в дію повне застосування процедур автоматичної відеофіксації порушень і жорсткі штрафи, радикальне посилення покарання за водіння автомобілів в стані алкогольного сп’яніння», – сказав очільник МВС.

Він звернувся до парламенту з проханням у найближчі тижні надати МВС інструмент посилення покарань.

«Усі поправки та уточнення до чинних законів, що дозволяють радикально зупинити «війну на дорогах», вже внесені нами й узгоджені з профільним комітетом Верховної Ради», – наголосив міністр.

Арсен Аваков зазначив, що в 2016 році в дорожньо-транспортних пригодах в Україні загинули 3 187 осіб, травмовано 32 079 осіб. А за дев’ять місяців 2017-го на дорогах загинули 2 317 і травмовані 25 082 наших громадян.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua