Арсеній Яценюк у Вашингтоні: «Наша позиція незмінна – борги перед приватними кредиторами повинні бути реструктуризовані»
четвер, 11 червня 2015, 04:24

«Наша позиція є незмінною – борги перед приватними кредиторами повинні бути реструктуризовані», - підкреслив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк журналістам у Вашингтоні по завершенні зустрічі з Директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард.

«Значні обсяги коштів, які надійшли від ЄС та США – це вкладення держав у допомогу Україні в боротьбі проти російської агресії. Борги пере приватними кредиторами повинні бути реструктуризовані, і це також буде їхній вклад в те, щоб допомогти українському народу»,  - підкреслив він.

Глава Уряду повідомив, що питання реструктуризації боргів України перед зовнішніми кредиторами обговорювалося в ході його робочого візиту до Вашингтона.

Він наголосив, що Україна витрачає на обслуговування зовнішніх боргів, «які наробив Янукович», стільки ж, скільки виділяється на національну безпеку і оборону, - 5% ВВП.

Українська сторона, наголосив він, висловила свої умови і пропозиції до приватних кредиторів: «Очікуємо, що вони стануть на позицію допомоги Україні».

«Позиція всіх сторін: МВФ, Міністра фінансів США і Уряду сполучених Штатів – що кожен повинен зробити свій вклад», - підкреслив Глава Уряду.

Пропозиції, які зробив приватним кредиторам Уряд України, підкреслив Арсеній Яценюк, є прийнятними з точки зору рівня котирувань українських облігацій, «відповідають ринковому рівню і тому, що Україна перебуває в такій ситуації, яку неможливо порівняти з жодною іншою - Україна знаходиться в стані війни з ядерною державою, ким є Росія».

«Іншого шляху, крім як прийняти умови (висловлені Урядом України. – Ред.), реструктуризувати борги і дати можливість країні вийти з цієї складної економічної ситуації – не існує»,  - наголосив Арсеній Яценюк.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua