Арсеній Яценюк: Хто виступає проти приватизації об'єктів державної власності – той далі хоче «сидіти на потоках» державних компаній (відео)
вівторок, 23 червня 2015, 16:52

«Ми з вами повинні відверто і чесно заявляти: той, хто виступає проти приватизації об'єктів державної власності, – далі хоче «сидіти на потоках» державних компаній», - наголосив на засіданні колегії Міністерства економічного розвитку і торгівлі України у вівторок, 23 червня, Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк.

Глава Уряду нагадав, що Парламент не підтримав ініціативи Уряду, зокрема стосовно приватизації державної компанії «Укрспирт».

Уряд України, нагадав він, прийняв рішення, що близько 300 ключових стратегічних об'єктів повинні залишитися в державній власності: «Інші об'єкти на прозорому, публічному конкурсі, аукціоні повинні бути продані, і сюди повинні зайти інвестори».

«Основна відмінність між приватизацією минулого і приватизацією сьогодення – і ми прийняли відповідне рішення, - приватизація не пишеться під покупця. Приватизація пишеться під того, хто дасть кращу ціну і дасть кращі умови», - підкреслив Глава Уряду.

Він наголосив, що внаслідок попередніх приватизацій в Україні «створилася українська олігархія»: «Разом зібралися, між собою поділили і стали багатими».

«У результаті зараз країна монополізована. Сподіваюся, що ви з новим керівництвом Антимонопольного комітету України зробите українську економіку конкурентною і демонополізуєте її», - звернувся Арсеній Яценюк до Міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавичуса.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua