Арсеній Яценюк після прибуття з місця пожежі поблизу ЧАЕС: Ситуація під контролем (відео)
вівторок, 28 квітня 2015, 20:48

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк проінспектував хід ліквідації лісової пожежі у зоні відчуження.

Після прибуття із зони відчуження Глава Уряду повідомив журналістам в аеропорту, що ситуація перебуває під контролем. Охоплені вогнем ділянки знаходяться від ЧАЕС на відстані близько 20 кілометрів.

«Наша Державна служба з надзвичайних ситуацій активно працює для того, щоб відсікти розповсюдження пожежі», - повідомив він.

Глава Уряду підкреслив, що в локалізації пожежі задіяні три літаки, один вертоліт і значна кількість техніки: «Туди відправлені сили в тому числі й Міністерства внутрішніх справ».

«Ця пожежа найбільша з 1992 року. Але справляємося, виконуємо і будемо активно інформувати», - наголосив він.

Відповідаючи на запитання щодо ситуації з радіаційним фоном, Арсеній Яценюк повідомив:

"Мене проінформували, що ситуація нормальна, змін із радіаційним фоном немає".

Заступник голови ДСНС Микола Чечоткін повідомив, що на даний час існують окремі осередки і виникають нові. З урахуванням цього  характер пожежі свідчить про те, що «ймовірною попередньою причиною виникнення такої пожежі може бути підпал або необережне поводження з вогнем».

Микола Чечоткін підкреслив, що на даний час до ліквідації пожежі залучено понад 200 людей особового складу від Державної служби України з надзвичайних ситуацій, працює пожежна авіація, а також 35 одиниць техніки: «На випадок погіршення ситуації передбачено нарощування зусиль з Житомирської області та міста Києва, а також залучення підрозділів Національної гвардії і Міністерства внутрішніх справ».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua