Арсеній Яценюк: Пожежу в зоні відчуження локалізовано. Радіаційний фон у нормі (фото, відео)
середа, 29 квітня 2015, 13:40

На засіданні Уряду України в середу, 29 квітня, Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк повідомив, що станом на 12:45 лісова пожежа у зоні відчуження локалізована. Радіаційний фон - у нормі.

«При допустимих нормах у 50 мікроренген безпосередньо в зоні відчуження радіаційний фон не перевищує 21, а в місті Києві - не перевищує 11», - повідомив Глава Уряду.

«Ми задіяли необхідну техніку. І саме завдяки тому, що вчора працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій оперативно і відповідально задіяли літаки і гелікоптер, а також значну кількість пожежної техніки та людей, пожежу вдалося локалізувати і ситуація стабілізувалася», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він нагадав, що вчора проінспектував хід ліквідації пожежі: «Ми облетіли повністю всю зону, яка охоплена пожежею».


Арсеній Яценюк звернувся до виконувача обов’язків керівника Державної служби з надзвичайних ситуацій Зоряна Шкіряка сьогодні передати йому відеозйомку авіарозвідки із зони ліквідації пожежі.

Глава Уряду також доручив ще раз публічно заміряти радіаційний фон, «аби ще раз підтвердити, що ситуація повністю контролюється, повністю в нормі, і жодної загрози для життя і здоров'я громадян, навіть тих, які працюють безпосередньо в зоні при гасінні пожежі, немає».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua