Арсеній Яценюк вимагає від Міністра енергетики невідкладно передати пакет акцій «Центренерго» до Фонду держмайна (відео)
середа, 8 липня 2015, 14:21

На засіданні Уряду в середу, 8 липня, Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк звернувся до Міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина: «Уряд України вимагає від вас невідкладної передачі пакету акцій «Центренерго» до Фонду державного майна України, як це було передбачено розпорядженням Кабінету Міністрів».

Глава Уряду звернувся до Володимира Демчишина пояснити, чому ним досі не передано пакет акцій «Центренерго» до Фонду державного майна України. Міністр послався на технічні проблеми.

«Думаю, що це технічні перепони, які зумисне ставляться з тією метою, щоб не приватизовувати компанію «Центренерго», – наголосив Глава Уряду.

«Прийняття рішення про прозору і публічну приватизацію об'єктів - це реформа і імідж України. Наполягаю на тому, що прозора, публічна, конкурентна приватизація, де залучаються не українські олігархи через змову з Урядом, Фондом держмайна і владою, - а де залучаються реальні інвестори, - повинна відбутися в країні в цьому році. Це імідж і репутація держави», - наголосив він.

Глава Уряду підкреслив, що приватизація Одеського припортового заводу, компанії «Центренерго» та інших енергетичних компаній повинна бути проведена в найбільш прозорий спосіб, «за принципом, хто дав найвищу ціну»: «Ми повинні знати, що це не якась компанія, за якою стоїть український олігарх, а  дійсно іноземний інвестор. Повинен бути збережений соціальний пакет, наприклад, як для Одеського припортового заводу. І Україна нарешті повинна продемонструвати новий підхід в приватизації державної власності. Не в «прихватизації», а в приватизації. Коли заходить інвестор, міняється весь менеджмент, і державна компанія, з якої сьогодні пасуться різного роду політичні сили, припиняє бути гаманцем, а стає компанією, яка правильно управляється, більше заробляє, платить більшу заробітну платню і більше податків».

«Сюди треба затягнути інвестора. Без інвестицій не буде росту економіки. Не буде росту економіки – не буде ні зарплат, ні пенсій. Якщо буде інвестор, це дає можливість збільшити валовий внутрішній продукт країни, запустити економічні механізми, заробити більше грошей для бюджету і роздати більше грошей, в тому числі на «соціалку»,- сказав він.

«Вимагаю виконання рішення Кабінету Міністрів України про приватизацію об'єктів, визначених Урядом, і про проведення конкурентної, прозорої приватизації відповідного майна», - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду також наголосив, що прийнято рішення Ради національної безпеки і оборони щодо проведення антимонопольного розслідування на всьому ринку електроенергетики.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua