Арсеній Яценюк - за продовження роботи групи щодо обвинувачень відстороненого голови ДФІ: «Треба встановити, хто корупціонер» (відео)
п’ятниця, 15 травня 2015, 13:10

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк виступив за продовження діяльності у Верховній Раді робочої групи, яка розслідує обвинувачення з боку відстороненого з посади голови Державної фінансової інспекції України.

У п’ятницю, 15 травня, відповідаючи на запитання народних депутатів під час години запитань до Уряду він підкреслив, що колишній голова Державної фінансової інспекції України «після того, коли був відсторонений всім складом Кабінету Міністрів України для проведення службового розслідування, вийшов з політичними звинуваченнями».

«Я був перший, хто був зацікавлений в тому, щоб Генеральна прокуратура України порушила кримінальне провадження, щоб розібратися, це правда чи неправда», - заявив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк висловився за продовження діяльності відповідної робочої групи в Парламенті: «Ви мене питаєте, чи треба, щоби продовжувала роботу група по цьому розслідуванню. Моя відповідь наступна: «Продовжуйте». Більш того, маєте питання до мене – я готовий публічно прийти і говорити».

Він підкреслив, що всі озвучені звинувачення «стосуються не Уряду, не Прем'єра, а діяльності державних підприємств за період діяльності Миколи Азарова, а деякі - навіть попереднього Уряду, з 2006 року».

«Зрозуміло, що він (колишній керівник Держфінінспекції. – Ред.) би ніколи не вийшов з пустими звинуваченнями, якби не отримав гарантій свого імунітету», - наголосив він.

«Це вже колись було. У 2005 році колишній глава адміністрації президента звинуватив чинного Президента Петра Порошенка в корупції. Жодного факту не було підтверджено, жодної правди в цьому не було. Але тоді виник політичний конфлікт і політичний скандал, який спровокував потім розпад коаліції і дострокові вибори. Це була також частина плану», - підкреслив Глава Уряду.

Проте втілити цей план, наголосив Арсеній Яценюк, не вдасться: «Я готовий свідчити як Прем'єр-міністр по будь-якому факту, будь-якому звинуваченню і по будь-якій справі, яка стосується чи мене персонально, чи Уряду. І буду боротися з політичними провокаторами, які заводять країну в звинувачення про факти корупції, яких не було, які показують виключно на російському телебаченні всі ці заяви відстороненого і зараз звільненого керівника Державної фінансової інспекції».

Арсеній Яценюк також звернувся до органів прокуратури з тим, «щоби розслідувати всі факти зловживань керівника Державної фінансової інспекції, які були викладені в акті службового розслідування»: «Треба встановити, хто корупціонер».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua