Арсеній Яценюк: «Головним винуватцем Голодомору була Москва. Кремль був і залишається вбивцею» (відео)
неділя, 29 листопада 2015, 12:56

«Над комуністичним режимом і російським шовінізмом рано чи пізно, але неминуче буде здійснено правосуддя і проведено міжнародний трибунал», - сказав Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у своєму зверненні в неділю, 29 листопада.

«Головним винуватцем Голодомору була Москва. Кремль був і залишається вбивцею. Головним злочинцем, який спланував і вчинив акт геноциду проти Українського народу, був тоталітарний радянський комуністичний режим», - наголосив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що ідеологічною основою для дій радянського терору став великодержавний російський шовінізм: «Я звинувачую російський шовінізм у масштабних злочинах проти людяності».

Від агресії російського шовінізму постраждав кожен сусідній з Росією народ, підкреслив Глава Уряду: «По всьому периметру Російської держави не існує жодної країни, з якою Кремль підтримував би рівні і доброзичливі відносини».

«Глибока, вікова хвороба російського шовінізму і зневаги до кожного сусіда, його культури, мови чи релігії сьогодні активно заохочується режимом Президента Путіна, - наголосив Арсеній Яценюк: Фактично, шовінізм проповідується з найвищих кафедр і духовних престолів Росії. Погляньте, з якою ненавистю і злобою російський шовінізм навіть зараз продовжує заперечувати Голодомор, захищаючи й аргументуючи людожерство Сталіна та зводячи йому пам’ятники».

Російський шовінізм намагається будь-якою ціною виправдати агресію Кремля проти всіх націй: українців, кримських татар, білорусів, литовців, латвійців, естонців, казахів, народів Східної Європи та Центральної Азії: «Захищаючи Сталіна, вони прагнуть обстояти війну проти інакодумства, свободи, проти волелюбної частини самої Росії - її ліберального середовища».

Глава Уряду України наголосив, що підтримує ініціативу балтійських партнерів, які розпочали процеси стосовно притягнення до міжнародної відповідальності за комуністичні злочини.

«Над комуністичним режимом і російським шовінізмом рано чи пізно, але неминуче буде здійснено правосуддя і проведено міжнародний трибунал», - сказав Арсеній Яценюк.

Він нагадав, що понад 70 держав світу визнали історичний факт Голодомору: «Можна сказати впевнено, що це ті країни, які шанують пам'ять про Голодомор, і вони і є справжньою коаліцією найвищих людських цінностей, демократії і гуманізму».

 

«Наша цінність – це свобода і повага до людини. Це – віра в людську гідність і добре життя для кожного. Вірю в таку Україну. Вона народжується зараз. Будьмо сильними. Будьмо мудрими. Будьмо вільними. І ми зробимо все, навіть неможливе», - сказав Глава Уряду.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua