Арсеній Яценюк – громадянському суспільству: «Ми - по одну сторону барикад. По одну сторону боротьби за наше спільне майбутнє» (відео)
п’ятниця, 20 листопада 2015, 11:23

Уряду потрібна допомога громадянського суспільства, коли Уряд приймає складні рішення: «Тому що це не просто проведення реформ – це робота зі збереження держави Україна. Це робота по боротьбі за нашу незалежність і за наше майбутнє», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у п’ятницю, 20 листопада, на відкритті Сьомого щорічного Форуму громадянського суспільства країн Східного партнерства (Eastern Partnership Civil Society Forum, EaP CSF).

Арсеній Яценюк підкреслив, що українське громадянське суспільство є дуже сильним: «Роль громадянського суспільства є визначальною для діяльності української влади». Позиція громадськості, зазначив Арсеній Яценюк, є потужною «мотивацією для українського політичного класу голосувати і приймати необхідні рішення».

Прем’єр-міністр наголосив на важливості для громадянського суспільства продовжувати діалог з українським Урядом: «Ми не по різні сторони барикад, ні в якому разі. Навпаки - ми знаходимося по одну сторону боротьби за наше спільне майбутнє. У кожного своя компетенція і у кожного своя відповідальність. Але у нас всіх одна-єдина ціль – зробити нашу країну сильнішою, провести дуже складні реформи, які потрібні для країни, і зробити наших людей щасливими».

«Нам потрібна допомога громадянського суспільства, коли Уряд приймає складні рішення. І я звертаюся по цю допомогу», - сказав він.

Такі рішення, зазначив Арсеній Яценюк, є частиною програми реформ з європейськими партнерами, з Міжнародним валютним фондом, Великою сімкою: «Я кажу про складні рішення, які прийняли країни-члени Європейського Союзу 20 років тому в реформі енергетичного сектору, в зміні бюджету, в зміні соціальної політики країни, в зміні податкової політики країни. В тотальній заміні системи і органів державного управління. Це те, що не додає політичних балів жодному Уряду».

«Громадянському суспільству не потрібні політичні бали. Громадянському суспільству, так само, як і нам, потрібен реальний результат. І тому в такі складні часи для країни ваш голос і ваша підтримка надзвичайно важливі. Сподіваюсь, ви не будете підтримувати популістів, тих, які біжать за короткотерміновими політичними рейтингами. Ви будете підтримувати правильні і необхідні зміни для країни», - сказав Глава Уряду.

Він підкреслив, що Уряд готовий не просто слухати громадянське суспільство: «Уряд слухає». Арсеній Яценюк нагадав, що, зокрема, саме у відповідь на запит громадськості було змінено членів комісії з обрання керівництва Національного антикорупційного агентства, ухвалений пакет антикорупційного законодавства.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua