Арсеній Яценюк: Моя рука і всієї фракції «Народний фронт» простягнута Президенту і його фракції
четвер, 18 лютого 2016, 15:03

«Звертаюся до Президента, його фракції і до всіх здорових і демократичних сил - перегорнути сторінку. Ми не маємо права допустити жахливого сценарію розпаду країни і повторювати помилки 2005 року. І президентська фракція, і Президент, і багато з членів Уряду – всі дуже добре пам’ятають, чим це закінчилося десять років тому. Зараз ситуація набагато складніша. Тому всі повинні взятися за руки, забути про минулі образи, взяти на себе всю відповідальність за долю країни і йти вперед. Іншого варіанту і рецепту просто немає», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в четвер, 18 лютого.

Він зазначив: «Незважаючи на все, що було наговорено в Парламенті під час звіту Уряду членами Парламенту і членами парламентської коаліції, - не просто як Прем'єр, як людина я їх вибачаю».

«Моя рука простягнута Президенту Порошенку і його фракції. Не тільки моя, але й всієї фракції «Народний фронт», яка є разом з президентською фракцією основою коаліції і основою змін в країні. Не треба звертати увагу ні на які рейтинги - на рейтинги треба дивитися перед виборами. Просто відкласти в сторону, забути про політичний шантаж і змінити правила української політики. Вона повинна бути європейською», - сказав Глава Уряду.

«Бажано перестати брехати і перекручувати цифри і факти - це перший крок. Другий крок - якщо ми щось неправильно робимо, я це визнаю, - скажіть, як зробити краще. Я не чув жодної пропозиції під час розгляду питання про відставку Уряду, яка не відбулася», - підкреслив він.

Він пояснив, чому не відбулася відставка: «А що далі? Якби вони набрали необхідну кількість голосів? Де наступний Кабінет? Де програма? Де більшість? Тому, як я розумію, вистачило або політичної доцільності, або мудрості усвідомити те, що після вівторка – середа. І думати треба не на один день, а на майбутнє».

Під час засідання Уряду Арсеній Яценюк зазначав, що одна з фракцій вийшла з коаліції: «Можу тільки поспівчувати їм».

«Треба вміти нести політичну відповідальність. Але ми не дамо кинути країну у вир нестабільності, хаосу, відсутності зовнішньої підтримки, відсутності реформ, економічної і політичної дестабілізації», - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду підкреслив, що перший план певних політичних сил, які зараз оголосили про вихід із парламентської коаліції, провалився: «Перший план був відставити Уряд, - зрозуміло, що новий Уряд вони не в стані були б сформувати, - і дострокові вибори. Другий план – «давайте розвалимо коаліцію і також будемо реалізовувати ідею про дострокові вибори».

Глава Уряду вкотре підкреслив, що Кабінет Міністрів представив Парламенту свій план дій і оприлюднив свої принципи: «Ми маємо покроковий план дій. Буду щиро вдячний представникам українського Парламенту, якщо вони запропонують, що ще необхідно зробити в Україні, якщо запропонують Уряду реальні ефективні кроки, які отримають підтримку українського Парламенту і, найважливіше, - суспільства».

Він зазначив, що вітає сьогоднішню заяву Радикальної партії про те, що вони готові до перемовин про повернення в коаліцію.

Глава Уряду повідомив, що проведе сьогодні консультації з Радикальною партією. Арсеній Яценюк повідомив, що буде ще раз мати розмову з Президентом та керівником його фракції: «Треба прибрати емоції, вони ні до чого. І рухатися далі вперед».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua