Арсеній Яценюк: «Нам кинула виклик політична корупція і закулісна політика. І ми на цей виклик відповідаємо» (відео)
четвер, 11 лютого 2016, 23:05

«Політична криза, яка сьогодні виникла, була потрібна. Кожна криза – це можливість. Ми це використовуємо як можливість, щоб очистити країну від політичної корупції, від впливів і від закулісної української політики. Нам кинула виклик політична корупція і закулісна політика. І ми на нього відповідаємо», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у програмі «Право на владу» на каналі «1+1» у четвер, 11 лютого.

Арсеній Яценюк нагадав, що ця урядова команда сформувалася 14 місяців тому п’ятьма фракціями коаліції: «Це дуже різні фракції. Частина з них зайшли в коаліцію, щоби зразу стати фракціями опозиції».

«Багато з нас не знали одне одного. Частина людей – це технократи. А наші технократи нас називають політиками. В результаті зараз стала єдина команда - політична команда технократів», - сказав він.

Відповідаючи на запитання щодо заяви чотирьох членів Уряду про відкликання своїх заяв про відставку, Арсеній Яценюк підкреслив, що командний дух став відповіддю на кинутий виклик: «Нам кинули виклик - не тільки як Уряду, а нам як країні. Це виклик популізму, боротьби за владу, брехні, неправди і несправедливості».

«Ми відповіли на цей виклик. Ми сказали: ми прийшли єдиною командою, кожен з нас робить свою роботу. Ми робимо багато помилок, надто багато на наші плечі впало. І ми просимо вибачення за ці помилки. Але завдяки нашій роботі й тому, що ми робимо висновки з наших помилок, ми рухаємося вперед. І ми здаватися не будемо», - наголосив Глава Уряду.

Він підкреслив, що Уряд робить непопулярні кроки, аби провести реформи в Україні: «Ми не ставили для себе за мету бути популярними. Кожен уряд і кожен прем'єр як політичні фігури ставили для себе тільки одну мету – політичний рейтинг. Хтось тисячі роздавав, хтось обіцяв золоті гори, хтось очікував наступних парламентських виборів з тим, щоби взяти ще більше влади. А ми ставили для себе за мету провести в країні ті реформи, які не проводив жодний уряд протягом 20 років».

«Коли ми йшли в Уряд, ми відверто сказали: ми будемо робити непопулярні реформи. Ми нічого не обіцяли. Ми сказали: шлях дуже важкий. Країна в стані війни. Країна втратила внаслідок російської військової агресії Донецьк, Луганськ, Автономну Республіку Крим. Країна втратила 20% економіки. Країна переживає одну з найскладніших криз за всю історію незалежності. І ми отримали цей виклик як український народ. Було прийнято рішення, що цей Уряд буде шукати відповіді на ці виклики», - наголосив Арсеній Яценюк.

«Не можна купувати газ по 200 доларів, а продавати його по 20, тому що хтось повинен різницю 180 доларів заплатити. Не може бути таке, що людина з низькими доходами платить за житлово-комунальні послуги так само, як та, яка має декілька тисяч квадратних метрів житла і заробляє сотні тисяч гривень. Це несправедливо. Але той, хто потребує допомоги від держави, отримує цю допомогу через субсидії. Завдяки нашій реформі вже не ми залежні від російського газу, а Росія залежна від українського ринку», - підкреслив він.

Проте замість підтримки таких рішень, сказав Глава Уряду, «замість того, щоби ми всі разом, які прийшли після виборів 2014 року, сповідували європейські цінності і принципи, разом рухалися, приймали удари спільно, - почали бити в спину». «Та ми сильні, ми приймаємо будь-які удари», - додав він.

Глава Уряду підкреслив, що політична криза, яка сьогодні виникла, була потрібна, адже «кожна криза – це можливість»: «Ми це використовуємо як можливість, щоб очистити країну від політичної корупції, від впливів і від закулісної української політики. Нам кинула виклик політична корупція і закулісна українська політика. І ми на нього відповідаємо». 

«Це кожен день дуже непростої боротьби. Але вся команда сповідує правильні принципи. Усі ми віримо в те, що країна повинна змінюватися. Ми не можемо змінити все за один день, але ми це робимо від дня до дня. І саме тому країна буде змінюватися», - сказав Арсеній Яценюк.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua