Арсеній Яценюк: «Народний фронт» вимагає невідкладного ухвалення закону про спецконфіскацію (відео)
понеділок, 19 вересня 2016, 11:56

Фракція «Народний фронт» наполягає на невідкладному ухваленні закону про спеціальну конфіскацію, проведенні всіх судових процедур щодо спеціальної конфіскації для переведення 1,5 мільярда доларів з арештованих до конфіскованих та на збільшенні обсягів фінансування видатків Державного бюджету за рахунок спеціальної конфіскації, - заявив лідер політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на брифінгу в понеділок, 19 вересня.

Він наголосив, що «Народний фронт» наполягає на невідкладному ухваленні парламентом відповідного законопроекту, внесеного міністром юстиції України, представником «Народного фронту» Павлом Петренком і підтриманого Урядом України.

Лідер «Народного фронту» наголосив, що до доходів Державного бюджету України внаслідок проведення спецконфіскації  може бути направлено не 15 мільярдів гривень, як передбачено в поточному проекті, а близько 40 мільярдів гривень.

Кошти, отримані від спеціальної конфіскації, можуть бути спрямовані насамперед на завершення реформи Національної поліції: «Для Національної поліції нам необхідно додатково 6 мільярдів гривень, які ми пропонуємо передбачити як видатки на Національну поліцію за рахунок коштів, отриманих внаслідок конфіскації активів Януковича».

Другим пріоритетом для фракції «Народного фронту» Арсеній Яценюк назвав  спрямування додатково близько 800 мільйонів гривень на Службу з питань надзвичайних ситуацій.

Він нагадав, що активи, «які були вкрадені колишнім режимом, в першу чергу приспішниками Януковича, були арештовані попереднім Урядом в загальному обсязі 1,5 мільярда американських доларів».

«1,5 мільярда доларів – це навіть більше, ніж останній транш Міжнародного валютного фонду. Ці кошти вже протягом півтора року знаходяться на рахунках державних банків України і не можуть бути стягнені до доходів Державного бюджету в силу того, що був відсутній закон», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк наголосив, що в цьому питанні «була суттєва протидія в стінах українського парламенту, яка пов’язана не стільки з політичною, скільки з економічною мотивацією окремих фракцій, які не підтримували питання спеціальної конфіскації активів Януковича»: «Напевно, хтось мав суттєві пропозиції до цих фракцій, щоб не голосувати за цей закон».

«Чим довше тягнеться питання неголосування за закон про спеціальну конфіскацію, тим більше шансів у Януковича і його приспішників внаслідок інших рішень судів знімати кошти з арештованих рахунків. Останнє свідчення цього – це 50 мільйонів, які ми так і не отримали». 

«Ми вітаємо, що Президент України підтримав питання спеціальної конфіскації», - додав Арсеній Яценюк.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua