Арсеній Яценюк: Очікуємо, що в 2016 році буде винесений фінальний вердикт Стокгольмського арбітражу в позовах проти «Газпрому»
вівторок, 29 грудня 2015, 17:05

Україна переконана в своїй позиції щодо правильності позовних вимог і щодо того, що Росія відшкодує Україні мільярдні збитки, пов’язані з несправедливими газовими контрактами, - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у вівторок, 29 грудня, під час прес-конференції за підсумками 2015 року.

Він нагадав, що українська сторона позивається поти російського «Газпрому» стосовно двох контрактів  - щодо купівлі-продажу газу і щодо транзиту: «Два судові позови спрямовані до Стокгольмського арбітражного суду».

«Ми очікуємо, що в 2016 році буде винесений фінальний вердикт Стокгольмського арбітражного суду. Україна переконана в своїй позиції щодо правильності позовних вимог і щодо того, що Росія відшкодує Україні мільярдні збитки, пов’язані з несправедливими газовими контрактами», - підкреслив Глава Уряду.

Уряд України ініціював низку судових спорів по відношенню до Російської Федерації у Європейському суді з прав людини: «Вже зараз подано чотири судові позови проти Російської Федерації за незаконну анексію Криму до Європейського суду з прав людини».

Також, підкреслив Арсеній Яценюк,  в міжнародному суді ООН розглядається питання щодо притягнення Росії до відповідальності за порушення міжнародної конвенції про боротьбу з тероризмом.

Глава Уряду нагадав, що Урядом України запроваджено мораторій на виплату 3 мільярдів доларів боргів Російській Федерації: «Росія відмовилась брати участь в реструктуризації боргових зобов’язань. Росія відмовилась приймати ті умови, які прийняли всі адекватні кредитори в світі. І саме тому Урядом було прийнято рішення щодо запровадження мораторію і зупинки виплати будь-яких російських боргів до того моменту, доки Росія сприйме позицію України і піде на реструктуризацію боргів». 

«Інших умов, ніж ті умови, які були запропоновані іноземним кредиторам, Росія не отримає», - підкреслив Арсеній Яценюк.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua