Арсеній Яценюк про реформу прокуратури: «Функція прокуратури – пред'явлення державного звинувачення в суді, а не контроль над всією правоохоронною системою»
понеділок, 16 листопада 2015, 12:38

«Ми далі повинні рухатися по шляху реформування прокуратури і позбавити прокуратуру надмірних функцій, процесуальних функцій щодо контролю над конкретними слідствами і конкретними слідчими. Функція прокуратури – це пред'явлення державного звинувачення в суді, а не контроль над всією правоохоронною системою», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк під час міжнародної антикорупційної конференції «Запобігаємо. Боремось. Діємо.» в понеділок, 16 листопада.

Він відзначив, що серед досягнень у боротьбі з корупцією, які були зроблені українським Урядом, парламентом і Президентом, - створення Державного бюро розслідувань: «Парламент нарешті проголосував за створення нового незалежного Державного бюро розслідувань, яке позбавляє Генеральну прокуратуру України функцій щодо проведення розслідувань, і передав левову частку кримінальних розслідувань до нового незалежного органу».

Арсеній Яценюк підкреслив, що серед досягнень є і формування Національного антикорупційного бюро: «Президент жорстко контролює ситуацію щодо призначення спецпрокурора, національного антикорупційного прокурора. Ми сподіваємося, що в найкоротші терміни антикорупційний прокурор буде призначений і нарешті почнеться повна робота по реальному розслідуванню кримінальних проваджень в сфері боротьби з корупцією».

Він також підкреслив, що Уряд виступає за саму жорстку і радикальну судову реформу: «Україна має можливості для того, щоб набрати нових 9 тисяч суддів».

Чинні судді, зазначив Глава Уряду, також можуть взяти участь у відповідному конкурсі на посади: «Чинні судді також можуть довести, що вони некорумповані, що у них є докази під їхнє майно і майнові статки».

«Але зараз нам необхідно чітко підтримати позицію Президента щодо внесення змін до Конституції України і провести всеціле і радикальне реформування судової гілки влади. Ми не можемо мати чесних антикорупційних детективів, які подадуть матеріали до відповідного суду, а корумпований суд буде виносити рішення не іменем України, а іменем долара», - підкреслив Арсеній Яценюк

«Саме тому прийняття радикальної судової реформи – це основне питання порядку денного», - додав Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua