Арсеній Яценюк: Прогноз зростання ВВП на наступний рік становить 2% (відео)
вівторок, 29 грудня 2015, 16:56

«Ми сподіваємось, що завдяки нашій програмі реформ і продовженню всіх необхідних заходів з економічної стабілізації наступний рік буде роком поміркованого економічного зростання», - підкреслив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у вівторок, 29 грудня, під час прес-конференції за підсумками 2015 року.

Глава Уряду зазначив, що прогноз стосовно зростання валового внутрішнього продукту на наступний рік становить 2%.

Арсеній Яценюк наголосив, що є перші позитивні ознаки стабілізації економічної ситуації: «Третій квартал продемонстрував незначний ріст на рівні 0,5% валового внутрішнього продукту».

Він підкреслив, що підвалини економічної стабілізації вже зараз створені, одним із індикаторів якого є золотовалютні резерви України. Завдяки співпраці з Міжнародним валютним фондом, Світовим банком, міжнародними кредиторами, Урядом Сполучених Штатів Америки та Європейським Союзом, загальний обсяг золотовалютних резервів збільшився із 6 мільярдів доларів до  13,3 мільярда доларів: «На валютних рахунках Уряду також знаходиться сума в розмірі близько 1,8 мільярда доларів».

Арсеній Яценюк нагадав, що коли він обійняв пост Глави Уряду обсяг державного і гарантованого державою боргу сягав 73 мільярдів доларів: «Завдяки програмі реструктуризації боргів і списанню низки боргів на сьогоднішній день загальний обсяг боргу України зменшився до 65,7 мільярдів доларів США». 

Він зазначив, що завдяки проведеній операції з реструктуризації боргових зобов’язань було списано 20% боргу з загального периметру 15 мільярдів доларів: «Також борги були перенесені на 4 роки щодо виплати основної суми боргу, який передбачався нашою програмою з Міжнародним валютним фондом».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua