Арсеній Яценюк: Уперше за три роки зафіксовано зростання промислового виробництва проти відповідного місяця попереднього року – на 7,6% (відео)
середа, 23 березня 2016, 14:01

Ріст промислового виробництва майже на 8% і оціночний ріст валового внутрішнього продукту в минулому місяці на 1% - це реальні ознаки макроекономічної стабілізації. Для подальшої стабілізації необхідна в першу чергу політична стабільність і політична відповідальність всіх демократичних сил, - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 23 березня.

Глава Уряду підкреслив, що вчора Державна служба статистики України опублікувала офіційний звіт щодо підсумків роботи промисловості в січні-лютому 2016 року. «Це дійсно дуже позитивна новина, коли вперше за останні три роки зафіксовано зростання промислового виробництва проти відповідного місяця попереднього року. Ріст становив 7,6%», - наголосив Арсеній Яценюк

Крім цього, Глава Уряду підкреслив, що отримав від Державної служби статистики оцінку зростання внутрішнього валового продукту за останній місяць: «За їхніми оцінками, в лютому у нас також відбувся ріст валового внутрішнього продукту на 1%».

«Практично 8% росту промисловості дали можливість продемонструвати, що є реальні ознаки макроекономічної стабілізації», - підкреслив він.

Макроекономічна стабілізація, на переконання Глави Уряду, можлива тільки в тому випадку, «коли ми далі будемо продовжувати ті реформи, які Уряд проводить протягом останніх двох років».

Глава Уряду наголосив на необхідності співпраці з Міжнародним валютним фондом, Світовим банком, міжнародними інституціями, «які допомагають Україні  в тому випадку, якщо Україна допомагає сама собі».

«Саме для цього нам необхідна в першу чергу політична стабільність і політична відповідальність всіх політичних сил, які в 2014 році перемогли на виборах, формували коаліцію, які повинні орієнтуватися не на тимчасові рейтинги власних політичних сил, а на рейтинги країни. Ріст промислового виробництва внутрішнього валового продукту - це є те, за що повинні боротися всі політики в країні», - підкреслив він.

«Сподіваюся, що в найкоротші терміни політична криза буде вирішена. Я чітко заявляв про два шляхи виходу з політичної кризи. Я прийму будь-який з цих шляхів. І очікую на подальші рішення як парламентської коаліції, так і в першу чергу найбільшої фракції Блоку Петра Порошенка і персонально Президента», - наголосив Арсеній Яценюк.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua