Арсеній Яценюк: Уряд направить до Парламенту законопроект, який демонополізує ринок електричної енергії (відео)
середа, 2 березня 2016, 16:32

Уряд України схвалює та направляє до Парламенту проект закону про ринок електроенергії, який дозволяє демонополізувати ринок, дає змогу підприємствам заключати прямі договори з виробниками електроенергії, а громадянам в подальшому - самостійно обирати постачальника. Про це на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 2 березня, повідомив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк.

Проект закону про ринок електроенергії, який запроваджує зрозумілі, прозорі та чесні механізми ринкових відносин в електроенергетичній галузі, представив на засіданні Уряду Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин.

Арсеній Яценюк підкреслив, що ухвалення цього проекту дозволить демонополізувати ринок електричної енергії.

Згідно з документом, громадяни України зможуть самостійно обирати постачальника електроенергії. Таким чином, зазначив Арсеній Яценюк, буде змога обрати постачальника з найбільш привабливим тарифним планом. Великі підприємства, у свою чергу,  отримають можливість заключати прямі договори з виробниками.

Глава Уряду підкреслив, що законопроект також  дасть змогу створити конкуренцію серед виробників електроенергії:  «Вони всі будуть жорстко конкурувати за ціну і за обсяг (постачання)».

Ухвалення цього закону, наголосив він, дозволить підвищити інвестиційну привабливість української електроенергетики: «Це вплине і на ціну енергетичних компаній, які будуть приватизовуватися. Зразу виросте ціна».

Арсеній Яценюк зазначив, що цей проект закону в цілому схвалений західними партнерами.

Глава Уряду наголосив на важливості того, аби закон про ринок електроенергії повністю відповідав європейським нормам та виключав можливість ручного управління на ринку.

Прем’єр-міністр доручив Міністерству  енергетики та вугільної промисловості разом із Секретаріатом Кабінету Міністрів доопрацювати законопроект за 24 години : «Закон схвалюємо, відправляємо в Парламент, і очікуємо на всеосяжну підтримку українським Парламентом процесу реформ».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua