Арсеній Яценюк: Уряд починає виплачувати пенсії за січень наприкінці грудня (відео)
середа, 30 грудня 2015, 15:25

«Уперше ми починаємо виплачувати пенсії за січень наприкінці грудня. 14 мільярдів додаткової допомоги для Пенсійного фонду і для українських пенсіонерів вже знаходяться на рахунках Пенсійного фонду», - заявив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 30 грудня.

«Ми зробили все для того, щоби розпочати виплату пенсій за січень вже в поточному році», - підкреслив він. Глава Уряду повідомив, що два дні тому до Пенсійного фонду направлено  14 мільярдів гривень, які вже знаходяться на рахунках Пенсійного фонду. Він висловив вдячність Міністру фінансів і Міністру соціальної політики за вирішення цього питання.

«Це вперше ми починаємо виплачувати пенсії за січень наприкінці грудня. Прошу прискорити цей процес для того, щоби до пенсіонерів дійшли відповідні кошти, які Міністерство фінансів разом з Міністерством соціальної політики знайшло і перерахувало як додаткову допомогу для Пенсійного фонду і для українських пенсіонерів», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що додатковий бюджетний ресурс потрібен для Пенсійного фонду України внаслідок суттєвого зменшення податкових ставок, насамперед ЄСВ.

Арсеній Яценюк нагадав, що Парламент підтримав позицію Уряду щодо «найбільш радикального зниження ставок єдиного соціального внеску за всю історію країни – двократного».
 «Двократне зменшення єдиного соціального внеску дасть можливість детінізувати заробітні плати, дасть змогу для української економіки і для українського бізнесу отримати додатковий ресурс. Це ще один поштовх дійсно до економічного зростання країни», - підкреслив він.

Глава Уряду наголосив, що сподівається на «зворотні кроки з боку українського бізнесу»: «Вивільнений ресурс, який держава фактично передала суб'єктам підприємницької діяльності, з одного боку, піде на створення нових робочих місць, з іншого - на підвищення реальної заробітної платні в реальному секторі економіки. В тому числі і на детінізацію заробітних плат і нарешті - відмови від виплат заробітних плат в конвертах».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua