Арсеній Яценюк: Єдиний правильний вихід для Білорусі - повторні президентські й одночасні парламентські вибори (відео)
вівторок, 11 серпня 2020, 21:02

«Лукашенко боротиметься до останнього, щоб утримати владу. Якщо він каже, що він виграв вибори, нехай піде на повторні вибори і хай оголосить одночасно дострокові парламентські», - наголосив Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк в ефірі програми «Настоящее время» 11 серпня.

Арсеній Яценюк підкреслив, що судячи з подій у білоруських містах, Лукашенко готувався до такого розвитку ситуації: «Міліція готувалася до розгону масових демонстрацій. І він сьогодні буде боротися до останнього, і ввірені йому сили боротимуться до останнього, щоб утримати владу».

«Вихід сьогодні для Білорусі і для самого Лукашенка є тільки один. Єдиний правильний вихід - повторні президентські і одночасні парламентські вибори», - наголосив він, зазначивши, що цього буде дуже складно досягти.

«Для Білорусі сьогодні потрібна нова сторінка. Якщо Лукашенко каже, що він виграв, нехай піде на повторні вибори і нехай оголосить одночасно дострокові парламентські вибори. І для цього повинні працювати і наші європейські друзі, тобто весь Європейський Союз, і США, і Україна, тому що ми найближчі сусіди, друзі і партнери», - сказав лідер «Народного фронту».

Він наголосив, що події в Білорусі мають «і драматичні, і історичні виміри»: «Драматичні - тому що білоруська влада пішла за російським сценарієм, коли шляхом тиску, залякування, фізичного насильства почали знищувати перші паростки демократії. І саме тому це історичні події для Білорусі».

«Треба поаплодувати білоруському народу, який протягом останніх 26 років перебував виключно під авторитарним тиском. Там знищувалося все, що мало відношення до свободи слова, демократії, свободи волевиявлення. І, незважаючи на це, за ці 26 років виросли білоруси, які по-іншому думають, відчувають, які знають, що їм треба боротися за своє майбутнє», - сказав Арсеній Яценюк.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua