Арсеній Яценюк: «Зараз Україна захищає кордони Альянсу. Ми захищаємо Європейський Союз» (відео)
вівторок, 29 грудня 2015, 20:06

«Зараз Україна захищає кордони Альянсу. Ми захищаємо Європейський Союз. І я хочу, щоб це почула Європа і світ. Нашими вояками, нашими солдатами, нашою кров'ю ми не даємо можливості російській агресії розповсюдитися на терени Європи. І нам потрібна реальна допомога», - наголосив лідер «Народного фронту»Арсеній Яценюк.

Глава Уряду нагадав, що в 2014 році був скасований так званий позаблоковий статус України, який був запроваджений колишнім режимом: «Україна по-новому почала формувати свої стосунки з Альянсом».

«Треба бути реалістами стосовно юридичного членства України в НАТО. Це непросте геополітичне рішення не стільки для України, а скільки для членів Альянсу», - підкреслив він, нагадавши про саміт НАТО в Бухаресті 2008 року: «Там Україні відкрили двері. Поки що ми, правда, в ті двері не зайшли».

В силу загострення геополітичної ситуації в світі, підкреслив Глава Уряду, НАТО зараз відіграє особливу роль: «Російська військова агресія проти України поставила перед глобальним світом і перед НАТО абсолютно нові завдання».

Арсеній Яценюк наголосив на важливості допомоги, яка сьогодні надається для України, - «це тренінги, нелетальна зброя, п’ять трастових фондів НАТО».

«Але треба відверто визнати, що Росія протягом останніх десятиліть витрачала десятки мільярдів доларів на те, щоб озброїтися до зубів. І це означає, що України повинна отримувати в тому числі і допомогу від країн-членів НАТО у вигляді оборонювальної зброї», - наголосив він.

«Чи може стати Україна членом НАТО? Звичайно, може. Це наша геополітична і безпекова перспектива. Але перед юридичним членством в НАТО нам необхідно зробити фактичне членство в Альянсі», - підкреслив Глава Уряду. 

Фактичне членство в Альянсі, пояснив Арсеній Яценюк, - «це повна відповідність стандартів українських Збройних Сил до стандартів НАТО: починаючи з тренувань, логістики і закінчуючи мовою спілкування»: «Це самий короткий шлях до членства України в Альянсі».
Глава Уряду нагадав, що Кабінет Міністрів направив на підпис Президенту України річний цільовий план дій Україна-НАТО: «Це є ще однією дорожньою картою до того, як Україну зробити фактичним членом Альянсу».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua