"Батьківщина" захищає директора КБ "Південне", який краде державні кошти, - Андрій Тетерук (відео)
середа, 19 жовтня 2016, 13:11

Депутати фракції "Батьківщина" захищають генерального конструктора КБ "Південне" Олександра Дегтярьова, який уже вивів у приватний банк "Новий" майже півтора мільярди державних коштів, виділених на розвиток космічної галузі.

Про це заявив перший заступник керівника фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук на брифінгу у парламенті.

"Генеральний конструктор КБ "Південне" пан Дегтярьов вивів у приватний банк "Новий" майже півтора мільярди державних коштів. За допомогою махінацій він щорічно виводить сотні мільйонів державних коштів у свою власну кишеню, і цю особу захищають представники фракції "Батьківщина", - наголосив він.

За словами Тетерука, саме за допомогою депутатів фракції "Батьківщина" зриваються конкурси з відбору нового генерального конструктора КБ "Південне".

"Це призведе до захисту окремо взятої особи, натомість інтереси держави при цьому страждають. Тому що проекти не завершуються, відповідальність не наступає, державні кошти розтринькуються – на сьогоднішній день ми маємо майже мільярд витрачених державних коштів. Замість результату ми маємо лише тони паперу та розмови про те, що це колись буде зроблено", - додав народний депутат.

Він повідомив, що нещодавно перше в історії України було проведено засідання американсько-української робочої групи, що дозволило отримати зелене світло на інтеграцію нашої космічної галузі з космічної галуззю США.

"Вперше було створено українсько-польську робочу групу, що дозволить нам сміливо дивитись у майбутнє та вступити в європейське космічне агентство, і показувати результати не гірші, ніж інші європейські космічні агентства", - підкреслив представник "Народного фронту".

"Це є викликом для парламенту – взяти під свій контроль розвиток космічної галузі, не дозволити окремим особам ставити власні приватні інтереси вище державних і руйнувати перспективну космічну галузь України на догоду фінансовим інтересам окремих кланів та осіб", - наголосив він. 

"Я б дуже хотів, щоб суспільство уважно слідкувало за тими цифрами, які, сподіваюся, буде наведено в процесі розслідування в стінах парламенту, щоби розставити крапки над "і" та побачити, хто використовує посаду, щоб красти гроші. Для захисту інтересів держави парламент має діяти негайно", - резюмував Андрій Тетерук.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua