Це політична боротьба, а не боротьба за реформи. Бо політична реформа має бути значно комплекснішою, - Вікторія Сюмар (відео)
четвер, 19 жовтня 2017, 11:57

Вуличні акції в центрі Києва - це більше політична боротьба, а не боротьба за реформи чи конкретні вимоги, які по суті мало що змінюють. В Україні назріла значно більш комплексна політична реформа, з чітким визначенням щодо державного устрою, відсутністю дублювання владних функцій, виборчою моделлю та, можливо, новою моделлю парламенту.

Про це заявила заступник керівника фракції “Народний фронт” Вікторія Сюмар в інтерв’ю журналістам.

Вона зазначила, що політична реформа Україні сьогодні потрібна, але така реформа має бути базовою та стати консенсусом всього українського суспільства.

У той же час народний депутат вважає, що ті акції, які відбуваються зараз в центрі Києва, є “розкачкою політичних сил за два роки перед виборами”.

“Це політична боротьба. Це не боротьба за реформи, це не боротьба за реальні зміни. Бо ця боротьба за реальні зміни – вона починається з інтелекту, бачення, обговорення, з уміння знаходити консенсус”, - наголосила народний депутат.

Тому, на її думку, такі радикальні дії, до яких за два роки до виборів вдається опозиція та які загрожують всьому парламентаризму, є деструктивними. Хоча, депутат наголосила, що реальна політична реформа країні потрібна.

“Парламент в Україні лишався і в 2004-му, і в 2014-му році єдиним островом стабільності. Коли руйнувалися різні вертикалі, саме парламент вирішував ключові політичні проблеми в країні. І коли сьогодні вимоги нібито до Президента – внесіть нам законопроекти, а планується захоплення саме парламенту, мені здається ці дії досить деструктивні, які спрямовані на деструкцію в плані знищення парламентаризму. Без парламентаризму в Україні стабільності не буде”, - підкреслила Вікторія Сюмар.

 

“Треба також працювати над документами, а не лише виголошувати промови. Треба шукати консенсус і еволюційно рухатися вперед. Це єдино можливий шлях до розвитку в нинішніх умовах”, - зазначила заступник лідера фракції НФ.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua